Κούλογλου: Ελπίζω στην ΠΓΔΜ να μην κερδίσουν οι σύμμαχοι της ΝΔ

Permalink

«Ελπίζω στην ΠΓΔΜ, στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συμφωνία των Πρεσπών, να μην κερδίσουν οι σύμμαχοι της Νέας Δημοκρατίας, οι εθνικιστές του VMRO, που είχε γεμίσει την χώρα με αγάλματα του Μεγάλου Αλέξανδρου, και με το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να έχει σχέσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η γειτονική χώρα σε κάθε περίπτωση περνά μια δοκιμασία και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και πρόωρες εκλογές. Εάν κερδίσει το δημοψήφισμα ο Ζάεφ, ενδεχομένως να καταφύγει στις κάλπες για να εδραιώσει την θέση του. Είχε έρθει δεύτερος στις προηγούμενες εκλογές και κυβερνά σε συνεργασία με το αλβανόφωνο κόμμα», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αντιδράσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, που υποστήριξε πως δεν είναι στο ίδιο στρατόπεδο η ΝΔ με το VMRO, ο Στ. Κούλογλου ανταπάντησε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Στο ίδιο στρατόπεδο είστε, και λέτε τα ίδια πράγματα. Αυτοί λένε προδότη τον Ζάεφ και εσείς προδότη τον Τσίπρα».

«Ο κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ως τον καλύτερο πρωθυπουργό μετά την μεταπολίτευση. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι θα αποφασίσει να ρίξει τον καλύτερο πρωθυπουργό», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να εκτιμήσει τι θα γίνει στην Ελλάδα, όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή. «Εξάλλου, όταν γίνουν εκλογές, ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει με γνώμονα το μέλλον του και την βελτίωση της καθημερινότητάς του και όχι με το μακεδονικό στο μυαλό, που όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις απασχολεί μια μικρή μερίδα του πληθυσμού. Εάν, μάλιστα, η ΝΔ είχε κρατήσει μια πιο υπεύθυνη στάση δε θα απασχολούσε παρά μόνο την ακροδεξιά και τους νεοναζί», προσέθεσε.

Στην επιμονή του κ. Κύρτσου ότι έχουμε συνέχεια των μνημονίων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, υπενθύμισε πως ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ, ήταν εκείνος που είπε πως αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια. «Ως προς τις εκκρεμότητες, η κυβέρνηση επιχείρησε να λύσει μια χρόνια, αυτή του μακεδονικού, την οποία, μάλιστα, κληροδότησε στην χώρα η παράταξη όπου ανήκει ο κ. Κύρτσος, με την διαμάχη Σαμαρά-Μητσοτάκη, όταν ο πρώτος επέλεξε να κάνει πολιτική καριέρα πάνω στο θέμα. Το πρόβλημα έχει προκαλέσει σημαντικές ήττες στην χώρα και η ΝΔ φαίνεται ότι δεν θέλει να λυθεί».

«Δεν είναι η μόνη εκκρεμότητα που έχει αφήσει η ΝΔ στην χώρα. Άφησαν την χρεοκοπία της, αλλά άφησαν και το ζήτημα των δανείων του κόμματος. Χρωστάνε μισό δισεκατομμύριο. Το μισό από όσο είναι οι περικοπές των συντάξεων! Τι θα κάνουν με αυτό το θέμα; Θα δώσουν πίσω τα χρήματα ή θα χρωστούν της Μιχαλούς επ’ αόριστον, ελπίζοντας ότι θα πάρουν την εξουσία και θα τα σβήσουν με έναν νόμο;» διερωτήθηκε ο Στ. Κούλογλου.

Τέλος, για την διατήρηση της Ελλάδας στην κατηγορία Β3 από τον οίκο αξιολόγησης moodys, και ερωτηθείς εάν αυτό θα επηρεάσει το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι «δεν καθορίζουν αυτοί οι οίκοι πόσα θα παίρνουν οι συνταξιούχοι. Συμφέρον της οικονομίας είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις, ούτε το αφορολόγητο, καθώς αυτά είναι μέτρα λιτότητας και θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι πληρώνουμε τα λάθη και την συνενοχή στον καπιταλισμό καζίνο των οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι δεν είχαν χτυπήσει το καμπανάκι όταν έπρεπε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία. Εάν η ελληνική οικονομία συνεχίσει να δείχνει τα σημάδια ανάκαμψης που δείχνει θα πέσουν τα επιτόκια και θα δανειζόμαστε όπως και οι άλλες χώρες».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:


(Visited 42 times, 1 visits today)

Read more:
pablo(5)
«Fair trial for Mohammad»: tvxs.gr interviews his lawyers

"Fair trial for Mohammad": Tvxs.gr interview his lawyers Mohammad "hoped that in Europe he would have a better future and...

Close