Κούλογλου: Η αποχή στο δημοψήφισμα δείχνει ότι η συμφωνία είναι επωφελής για την Ελλάδα

Permalink

Η αποχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, την οποία υποστήριξαν οι εθνικιστές της γείτονος, αποδεικνύει, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν επωφελής για την Ελλάδα.

Ο στόχος του Ζάεφ για συμμετοχή στο δημοψήφισμα άνω του 50% δεν επετεύχθη, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης στην ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι καθοριστικό στοιχείο για πιθανές πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια θα είναι τα ακριβή αποτελέσματα: Εάν υπερισχύσει το “ναι” ο Ζάεφ έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει. Εάν πάλι κερδίσει το “όχι” τότε η χώρα περνά σε τροχιά πολιτικής κρίσης και ενδεχομένως σε εκλογές.

Σε κάθε περίπωση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η συμφωνία των Πρεσπών επιδοκιμάζεται από το σύνολο των πολιτικών ομάδων, καθώς ανοίγει το δρόμο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως διότι θα αποτελέσει σταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια που βρίσκονται και πάλι σε αναβρασμό. «Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ τηρούν αρνητική στάση παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι σοσιαλδημοκράτες είναι φανατικά υπέρ της συμφωνίας. Οι σοσιαλδημοκράτες που έχουν δώσει επανειλημμένως συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα για το θάρρος που είχε να προχωρήσει αυτή τη συμφωνία, θεωρούν την στάση της κας Γεννηματά δημαγωγική και λαϊκιστική. Το θέμα αυτό έχει αποτελέσει σημείο μεγάλης διαφωνίας μεταξύ της ηγεσίας των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρώπη και του ΚΙΝ.ΑΛ. Η οργή είναι τέτοια που όταν η κα Γεννηματά ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, μίλησε σε ένα πλήθος επτά νομίζω ευρωβουλευτών!», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

 


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
kk
Επίθεση ΔΟΛ κατά Κούλογλου: Το πώς και το γιατί

Άρθρο του Οδυσσέα Βουδούρη στο tvxs.gr Σφοδρή επίθεση του ΔΟΛ εναντίον του Στέλιου Κούλογλου έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του...

Close