Κούλογλου: Λάθος η συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών

Permalink

«Κακώς συζητάμε για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών με τον τρόπο που συζητάμε καθώς αυτά τα κονδύλια χρησιμοποιούνται για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. «Είναι λάθος και του κ. Καμμένου ότι ανακίνησε το θέμα χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του Κοτζιά, και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της αντιπολίτευσης γενικώς που το φούσκωσε τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Ο Στ. Κούλογλου επεσήμανε πως «στο παρελθόν αυτά τα χρήματα ήταν ανεξέλεγκτα. Το Υπουργείο Εξωτερικών δαπανούσε τα χρήματα αυτά και στην συνέχεια ύστερα από τρεις μήνες καταστρέφονταν τα αρχεία για τι δαπάνες. Στο παρελθόν, δε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει τον Σαμαρά ότι δωροδοκούσε με αυτά τα χρήματα δημοσιογράφους για να κάνει ο ίδιος πολιτική καριέρα. Αντιθέτως, ο Κοτζιάς ήθελε να δίνεται αναφορά στην Βουλή για το που πάνε αυτά τα χρήματα. Κάτι που έχει συμβεί ήδη έξι φορές μέχρι σήμερα».

Ο Νίκος Κοτζιάς, σχολίασε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «ως υπουργός Εξωτερικών έκανε πολύ καλή δουλειά. Αναβάθμισε την δυναμικότητα της εξωτερικής πολιτικής, προχώρησε στην επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν – όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και στις σχέσεις με την Αλβανία – και έχει δημιουργήσει διεθνείς συμμαχίες. Επιπλέον, στο μακεδονικό έφερε την καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να φέρει υπουργός Εξωτερικών για αυτό το θέμα. Αυτό αποδεικνύεται κιόλας από το γεγονός ότι στην ΠΓΔΜ η συμφωνία κινδυνεύει να πέσει από τους εχθρούς της Ελλάδας, από εκείνους που είχαν γεμίσει τα Σκόπια με τα αγάλματα του Μ. Αλέξανδρου. Όμως αν και μπορεί να θίχθηκε δικαιολογημένα, αδικαιολόγητα παραιτήθηκε. Έβαλε το εγώ του πάνω από το εμείς. Και αυτό ήταν λάθος».


(Visited 50 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-06-25 at 08.09.59
Κούλογλου: Υπέρ της κατάργησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισε η ΝΔ στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (μαζί με την Χρυσή Αυγή)

  Στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με...

Close