Κούλογλου στο Sputnik για τα λάθη της Μέρκελ

Permalink

«Η Άγκελα Μέρκελ υπέπεσε στα θέλγητρα της εξουσίας και δεν αποσύρθηκε εγκαίρως πριν αρχίσει η καθοδική της πορεία», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας στο ρωσικό δίκτυο Sputnik την απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου να αποχωρήσει από την ηγεσία του CDU. «Η πολιτική είναι και θέμα timing», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέλιος Κούλογλου εξήγησε, όμως, ότι το μεγαλύτερο λάθος της κας Μέρκελ «που γύρισε τελικά μπούμερανγκ σε βάρος της ίδιας και της χώρας της, είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλλε και αποτελούν την κυριότερη αιτία για την σημερινή εικόνα αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει πάψει να είναι ελκυστική. Παράλληλα με την κακομεταχείριση των Ελλήνων ψηφοφόρων και επομένως την απαξίωση της δημοκρατίας, οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς που απειλεί πλέον τη πολιτική σταθερότητα της ίδιας της Γερμανίας. Η τελευταία αδυνατεί πλέον να παίξει το ρόλο της ηγετικής δύναμης στην Ευρώπη».

Ολόκληρη η δήλωση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στο Spuntik:

«Η πολιτική είναι και θέμα timing: πρέπει να ξέρεις πότε να μπεις στο παιχνίδι και πότε να αποσυρθείς. Η κυρία Μέρκελ, που πήγε να ξεπεράσει και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στα χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση, υπέπεσε στα θέλγητρα της εξουσίας και δεν αποσύρθηκε εγκαίρως, πριν αρχίσει η καθοδική της πορεία.

Αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο λάθος της. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλλε είναι η κυριότερη αιτία για την σημερινή εικόνα αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει πάψει να είναι ελκυστική. Παράλληλα με την κακομεταχείριση των Ελλήνων ψηφοφόρων και επομένως την απαξίωση της δημοκρατίας, οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς που απειλεί πλέον τη πολιτική σταθερότητα της ίδιας της Γερμανίας. Η τελευταία αδυνατεί πλέον να παίξει το ρόλο της ηγετικής δύναμης στην Ευρώπη.

Οι λανθασμένες πολιτικές της κυρίας Μέρκελ στράφηκαν τελικώς, όπως το μπούμερανγκ, σε βάρος της ίδιας και της χώρας της».


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
kedikoglou
Κούλογλου σε Κεδίκογλου: oι πιο αδίστακτοι εχθροί της Ελλάδας είναι οι σύμμαχοι σας

Αντιπαράθεση στον αέρα του ΣΚΑΙ είχαν ο Στέλιος Κούλογλου και ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη...

Close