Την απελευθέρωση των Σ. Μαρντίνι και Σ. Μπάιντερ ζητούν 32 ευρωβουλευτές από τις ελληνικές Αρχές

Permalink

Έκκληση προς τις ελληνικές αρχές και την Ύπατη Αρμοστεία απευθύνουν 32 ευρωβουλευτές για την υπόθεση της Σάρας Μαρντίνι και του Σον Μπάιντερ, εθελοντών διασωστών της οργάνωσης Emergency Response Centre International (ERCI), οι οποίοι συνελήφθησαν με διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων μεταναστών.

«Εμείς, οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπογράφουμε, δεν επιθυμούμε να παρέμβουμε στην ουσία των δικαστικών διαδικασιών και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και την αντικειμενικότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με την υπόθεση των Ισπανών διασωστών», υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές στην επιστολή τους.

Και συνεχίζουν: «Παρ” όλ” αυτά, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εθελοντές που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες. Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των οικογενειών τους, των Πανεπιστημίων όπου φοιτούν η Σάρα και ο Σον, άλλων ανθρωπιστικών ΜΚΟ και οργανώσεων και των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη που εκτιμούν τις προσπάθειες προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα».

Καταλήγοντας σημειώνουν: «Για αυτό, ζητούμε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε όποια ενέργεια απαιτείται ώστε να απελευθερωθούν ο Σον και η Σάρα μέχρι τη δίκη τους. Για τον σκοπό αυτό, καλούμε τις σχετικές αρχές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα να συνεισφέρουν παραδίδοντας στην ελληνική Δικαιοσύνη όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σωστά στο έργο της».

Την 21η Αυγούστου, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους εθελοντές Σον Μπάιντερ και Σάρα Μαρντίνι. Μετήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης, ανακρίθηκαν, τέθηκαν υπό κράτηση από τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης και παραμένουν υπό κράτηση έκτοτε.

Οι ευρωβουλευτές που υπογράφουν είναι οι: Γκι Φερχόφστατ (Πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελεύθερων – ΑLDE), Σκα Κέλερ (Πρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων – GREENS/EFA), Γκάμπι Τσίμπερ (Πρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς – GUE/NGL), Κλόντ Μοράες (Πρόεδρος της επιτροπής Ελευθεριών- LIBE), Μπριζίτ Σίπελ (Συντονίστρια της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών – S&D στην Επιτροπή Ελευθεριών), Κορνήλια Ερνστ (Συντονίστρια της Ομάδας της Αριστεράς – GUE/NLG στην Επιτροπή Ελευθεριών), Μαρτίνα Άντερσον (GUE/NGL), Μαλίν Μπιόρκ (GUE/NGL), Λυν Μπόιλαν (GUE/NGL), Κλάους Μπούχνερ (GREENS/EFA), Ματ Κάρθι (GUE/NGL), Τάνια Φάγιον (Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών – S&D), Άννα Γκόμες (S&D) Σοφία Ιντ Βελντ (Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων) Κωνσταντίνα Κούνεβα (GUE/NGL), Ζαν Λαμπέρ (GREENS/EFA), Μπάρμπαρα Λοχμπίχλερ (GREENS/EFA), Χουάν Φερνάνδο Λόπεθ Αγκιλάρ(S&D), Σαμπίνε Λούζινγκ (GUE/NGL), Μαρτίνα Μίχελς (GUE/NGL), Στέλιος Κούλογλου (GUE/NGL), Μέρια Κιούλονεν (GUE/NGL) Λιάδ Νι Ριάδα (GUE/NGL), Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου – GUE/NGL), Μόρτεν Χέλβεγκ Πέτερσεν (ALDE), Μαρία Χέουμπουχ (GREENS/EFA), Κριστίν Ρεβό ντ’Αλόν Μπονφουά (S&D), Γενς Ροντ (ALDE), Μάρτιν Σέρντεβαν (GUE/NGL), Έλι Σχλέιν (S&D), Χέλμουτ Σολτς (GUE/NGL), Λίντια Σένρα Ροντρίγκεζ (GUE/NGL), Μπάρμπαρα Σπινέλι (GUE/NGL), Μπάρτ Στις (GREENS/EFA), Μιγκέλ Ούρμπαν Κρέσπο (GUE/NGL), Έρνεστ Ουρτάσουν (GREENS/EFA), Μαρί Κριστίν Βερζιάτ (GUE/NGL) , Τζούλι Γουάρντ (S&D)


(Visited 18 times, 1 visits today)

Read more:
koul1b
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου στο ΣΚΑΙ για την τρέχουσα επικαιρότητα

Η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, οι εκλογές ως ενδεχόμενο αλλά και τα... παγιδευμένα δέματα που...

Close