Κούλογλου: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει συμφωνήσει να γίνει ο φτωχός συγγενής της ΝΔ

Permalink

«Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη συμφωνήσει παρασκηνιακά να γίνει ο φτωχός συγγενής του κ. Μητσοτάκη εάν κερδίσει η ΝΔ στις εκλογές. Αυτό έχει γίνει με τις ευλογίες ντόπιων ολιγαρχών», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ3, «στο Κόκκινο» και Πρώτο Θέμα.

«Το ΚΙΝΑΛ είναι αποφασισμένο να πασοκοποιηθεί πλήρως, να εξαϋλωθεί – κάτι που είναι βέβαιο εάν συμμαχήσει ξανά με την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που έχει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων και φορολογικών μέτρων υπέρ των πλουσίων και σε βάρος των αδυνάτων», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι ο λόγος που το ΚΙΝΑΛ έχει αφήσει αόριστο το τι προτείνει ως κόμμα είναι για να μπορέσει να συμμαχήσει ευκολότερα με τον κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, όμως, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής, «οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συμμαχία με την Δεξιά τους οδήγησε σε εκλογικές πανωλεθρίες και σε πολιτική συρρίκνωση γιατί αμέλησαν τα κοινωνικά στρώματα που εξέφραζαν και συμμάχησαν με την οικονομική ολιγαρχία. Πλέον επιδιώκουν συνεργασίες με αριστερά κόμματα ακολουθώντας πετυχημένα μοντέλα όπως της Πορτογαλίας, όπου υπάρχει κυβέρνηση των σοσιαλιστών με την υποστήριξη της Αριστεράς».

Με αφορμή την άνοδο της ακροδεξιάς ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σημείωσε πως πέρα από την συνεργασία στην οποία κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στο συνέδριο του SPD υπάρχει και «μια σκέψη για συσπείρωση και συνεργασία ανάμεσα στον Μακρόν που είναι ένας κεντρώος πολιτικός, του σοσιαλιστές και την Αριστερά. Ο Μακρόν μπορεί να μην είναι αριστερός, όμως, πήρε σαφείς αποστάσεις και έκανε σκληρή κριτική στον Τράμπ ενώπιον του. ‘Ο εθνικισμός είναι προδοσία του πατριωτισμού’ είπε ενώ πριν λίγο καιρό ο Τράμπ είχε πει ότι ‘είμαι εθνικιστής’. Ο κίνδυνος της ανόδου της ακροδεξιάς είναι πολύ εμφανής.

Η εκλογή Μπολσονάρο ή Τράμπ ή άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι και αντίδραση στο παλιό πολιτικό σύστημα. Γιατί αυτό ευνόησε τους λίγους σε βάρος της πλειοψηφίας. Το 5% σε βάρος του 95%. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη ή στην Αμερική ζουν χειρότερα από ότι πριν 20 χρόνια, παρότι ο εθνικός πλούτος έχει αυξηθεί. Αυτό συνέβη γιατί ο πλούτος μοιράστηκε στους λίγους. Αφήσαν ασύδοτο το τραπεζικό σύστημα με αποτέλεσμα την κατάρρευση του 2008. Αυτή, δε, δεν την πλήρωσαν αυτοί που την δημιούργησαν, δηλαδή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά οι πολίτες. Στις αντιδράσεις που προέκυψαν, ήρθαν οι δημαγωγοί να δώσουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα και εξελέγησαν.

Επομένως, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, κινδυνεύουμε να έχουμε έντονη την παρουσία της ακροδεξιάς. Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό;

Στο Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζονται το 70% των κανονισμών που διέπουν την καθημερινότητά μας. Σε ότι συζητάμε εδώ, η ακροδεξιά έχει οπισθοδρομική άποψη σε βάρος εργαζόμενων, μειονοτήτων, νέων, γυναικών… Για παράδειγμα η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας εισάγει το 12ωρο. Πρέπει να συσπειρωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις απέναντι σε αυτή την επέλαση. Το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια επικαλούμενο διάφορες προφάσεις του τύπου ότι ‘αυτοί έχουν συμμαχήσει με τους ΑΝΕΛ που είναι ακροδεξιοί’. Εφαρμόζει ακροδεξιά πολιτική στην Ελλάδα η κυβέρνηση με τη θέση που πήρε για τους πρόσφυγες, την στιγμή που το προσφυγικό είναι καταλύτης για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;»

«Η υποψηφιότητα του Βέμπερ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκο Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν», συνέχισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, «θα είναι το χειρότερο σενάριο για εμάς. Πρόκειται για έναν Βαυαρό συντηρητικό πολιτικό που εκφραζόταν με τα χειρότερα λόγια για την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Ανέχεται τον Ορμπάν, είναι πρόθυμος να μιλήσει με τον Σαλβίνι και έχει μιλήσει για ‘τελική λύση’ σχετικά με τους πρόσφυγες. Αυτό, δε, επειδή θύμισε τον Χίτλερ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Ο Βέμπερ, επίσης, ανήκει στην ίδια παράταξη με την Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρώ ότι θα τον στηρίξει και ότι μπορεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν».

Για την συζήτηση για κοινό υποψήφιο της Αριστεράς και των σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως «απέναντι στον Βέμπερ πρέπει να βρεθεί ένας διαφορετικός υποψήφιος. Κοινός υποψήφιος πρασίνων, σοσιαλιστών και Αριστεράς δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πριν τις εκλογές. Μετά όμως από τις εκλογές θα τεθεί το ζήτημα ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν. Εκεί μπορούν να γίνουν συμμαχίες ώστε να μην εκλεγεί ο Βέμπερ αλλά κάποιος που δεν είναι τόσο συντηρητικός, τόσο κατά των προσφύγων και τόσο υπέρ της λιτότητας. Εάν εκλεγεί ο Βέμπερ θα νοσταλγήσουμε τον Γιούνκερ, που ήταν ένας μετριοπαθής άνθρωπος και απέναντι στην Ελλάδα κράτησε μετρημένη στάση».


(Visited 72 times, 1 visits today)

Read more:
Untitled
Κούλογλου: Εάν ο Καραμανλής ακολουθούσε το ρεύμα, θα ήμασταν στην ουρά με την Αλβανία για να μπούμε στην ΕΕ

«Μια κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολιτική με θάρρος και γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι με τις δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο...

Close