Κούλογλου: Οι δηλώσεις Σημίτη έχουν κοινωνιολογικό ενδιαφέρον

Permalink

«Η δήλωση του κ. Σημίτη περί “προσωρινών ενοίκων της εκτελεστικής εξουσίας” έχει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στο Κανάλι 1 του Πειραιά και στο ραδιόφωνο του News247 αναφερόμενος στην υπόθεση του ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού. «Από αυτό συμπεραίνουμε, πρώτον ότι θεωρούν πως τις άλλες εξουσίες τις έχουν δικές τους, όπως τον Τύπο και την οικονομική εξουσία. Δεύτερον έτσι εξηγείται το μίσος ενός τμήματος των λεγόμενων κεντροαριστερών για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν ακράδαντα ότι ήταν δικό τους το μαγαζί, έκαναν ό,τι ήθελαν και ήρθαμε και τους το πήραμε», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίσης ως πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές. Η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, αυτή που άνοιξε τους λογαριασμούς του κ. Σημίτη, δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη αρχή που διοικείται από δικαστικούς» είπε και σχολίασε πως «ο κ. Σημίτης έχει την μισή ηγετική του ομάδα κατηγορούμενους ή στην φυλακή και δεν έχει πει κουβέντα. Δεν θα έπρεπε να πει κάτι για το πάρτι που γινόταν στο περιβάλλον του; Ο ίδιος είχε κρατήσει μια διαφορετική στάση επί των ημερών του. Κρατώντας την σιωπή του όμως καταστρέφει την όποια υστεροφημία του. Φαίνεται ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του και αυτό είναι κακός σύμβουλος».

Για τις πιθανότητες συνεργασίας με την σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως «οι γέφυρες συνεργασίας έχουν πέσει. Εάν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, η κα Γεννηματά έχει ήδη συμφωνήσει να πάει μαζί του. Αυτό φαίνεται και από τις ανακοινώσεις τους. Εάν βάζαμε τις ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δίπλα-δίπλα, ακόμη και οι πιο έμπειροι και αξιόλογοι δημοσιογράφοι θα δυσκολεύονταν να βρουν ποια είναι τίνος. Για όλα τα πρόσφατα θέματα, οι ανακοινώσεις τους μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν προσωπικότητες στην κεντροαριστερά που δεν ακολουθούν αυτή την πορεία και με τις οποίες θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε».

Για την κριτική της Νέας Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο προσλήψεων στο Δημόσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως όποιες προσλήψεις γίνουν «θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και θα καλύψουν μόνιμες ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Υπάρχουν τομείς της δημόσιας διοίκησης που χρειάζονται ενίσχυση: η εκπαίδευση, η υγεία, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Αυτοί οι τομείς χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό αλλά τα χρήματα που θα κοστίσουν θα τα πάρουμε πίσω από την πάταξη της φοροδιαφυγής, από την οποία πάσχει η Ελλάδα. Με το πλάνο Μητσοτάκη, που προβλέπει πέντε απολύσεις για μια πρόσληψη, αποδυναμώνεται το δημόσιο και οι υπηρεσίες του είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε ιδιώτες».

Τέλος, για την επικριτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με την συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι δεν του  κάνει εντύπωση. «Αυτή είναι η ηγεσία της ΝΔ. Την μια λέει έτσι την άλλη αλλιώς. Είναι όμηρος της ακροδεξιάς της πτέρυγας. Στην προκειμένη περίπτωση για την συμφωνία με την εκκλησία ο κ. Μητσοτάκης αρχικά είπε ‘τα ίδια λέμε και εμείς’. Άρα συμφώνησε. Μετά τον πήρε ο κ. Σαμαράς τηλέφωνο, τον κατσάδιασε, και πλέον λέει τα ακριβώς αντίθετα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτός; Βέβαια, άμα οφείλεις στον πρώην πρόεδρο την θέση σου και ξέρεις ότι μπορεί να σε ρίξει, ενώ έχεις ως μόνη έγνοια να γίνεις πρωθυπουργός, τότε τα ανέχεσαι όλα. Αλλά έτσι μπορεί να γίνεις και συ πρώην κατευθείαν», εξήγησε ο ευρωβουλευτής.


(Visited 88 times, 1 visits today)

Read more:
338026-menios-stratinaki
Ο Φουρθιώτης και η τσίπα

Δεν με εκπλήσσουν οι απάτες του Φουρθιώτη και του κάθε παρόμοιού του. Υπήρξαν στο παρελθόν αρκετοί που παρίσταναν τους δημοσιογράφους,...

Close