Κούλογλου προς Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Πείτε στη ΝΔ να μην παίζει με την φωτιά

Permalink

Με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών η ακροδεξιά στην Ελλάδα κινητοποιείται με σύνθημα «‘η Δημοκρατία ξεπουλά την Μακεδονία’. Κατηγορούν την κυβέρνηση για προδοσία και προσπαθούν να κινητοποιήσουν, μάλιστα, και μαθητές του λυκείου. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι οι σύντροφοί τους της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν αυτές τις κινητοποιήσεις και θα έπρεπε να τους πουν να μην παίζουν με την φωτιά», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην ΠΔΓΜ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει την ειρήνη στα Βαλκάνια, είναι παράδειγμα διπλωματικής λύσης διμερών διενέξεων, και απαίτησε πολιτικό θάρρος τόσο από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον ομόλογό του στην ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για να την πετύχουν.

Ολόκληρη η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου:

«Χαιρετίζω την συζήτηση αλλά και την αναφορά στην συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που διασφαλίζει την ειρήνη στα Βαλκάνια, είναι παράδειγμα διπλωματικής λύσης διμερών διενέξεων, και απαίτησε πολιτικό θάρρος τόσο από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον ομόλογό του στην ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για να την πετύχουν.

Όμως, ξέρετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Η ακροδεξιά, οι εθνικιστές και οι νεοναζί κατηγορούν την κυβέρνηση για προδοσία και προσπαθούν να κινητοποιήσουν και τους μαθητές του Λυκείου. Ξέρετε με τι σύνθημα; Ότι ‘η Δημοκρατία ξεπουλά την Μακεδονία’ – αναφέρομαι φυσικά στην ελληνική Μακεδονία. Τις κινητοποιήσεις αυτές τις υποστήριζει η Νέα Δημοκρατία. Συνάδελφοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρέπει να πείτε στους συντρόφους σας της Νέας Δημοκρατίας να μην παίζουν με την φωτιά!»


(Visited 46 times, 1 visits today)

Read more:
koul1b
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου στο ΣΚΑΙ για την τρέχουσα επικαιρότητα

Η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, οι εκλογές ως ενδεχόμενο αλλά και τα... παγιδευμένα δέματα που...

Close