Ημερίδα «Λύνοντας τη σιωπή – Πληροφοριοδότες και προστασία του δημοσίου συμφέροντος»

Permalink

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, συμμετέχει στην ημερίδα:

«Λύνοντας τη σιωπή – Πληροφοριοδότες και προστασία του δημοσίου συμφέροντος», 

όπου θα μιλήσει για το θέμα της προστασίας πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμησης της Διαφθοράς και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 4:30 μ.μ., στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1, Αμφιθέατρο).

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν σφαιρικά οι διαφορετικές πτυχές του Whistleblowing – κοινωνικοοικονομικές, πολιτικές και δεοντολογικές – και να αναδειχθεί η σημασία του για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις αποκάλυψης σκανδάλων από πρόσωπα, τα οποία εισφέρουν στοιχεία για πρακτικές που αντιστρατεύονται την κοινωνική δικαιοσύνη και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον. Σημαντικές αποκαλύψεις σκανδάλων, που έχουν επιτευχθεί χάρις στα πρόσωπα αυτά (πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος / Whistleblowers), όπως τα Paradise και τα Panama Papers, αλλά και πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω του ιστότοπου WikiLeaks ή Luxleaks, αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος (Whistleblowers), στη διαδικασία λογοδοσίας και διάχυσης της πληροφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.


(Visited 49 times, 1 visits today)

Read more:
206944-158925-yazidi
Διακήρυξη Δικτύου Έλι Βίζελ: 179 βουλευτές από 24 εθνικά κοινοβούλια ενάντια στις γενοκτονίες

179 βουλευτές από 24 εθνικά κοινοβούλια και το Ευρωκοινοβούλιο, προερχόμενοι από διάφορες πολιτικές τάσεις και 31 χώρες υπογράφουν διακήρυξη του...

Close