Κούλογλου: Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη και θα είναι ντέρμπι

Permalink

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρυφά «παρακαλάει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Creta Tv, και εξήγησε ότι όλοι οι παράγοντες «στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, έχουν χαρακτηρίσει πολύ καλή την συμφωνία και έχουν καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να την στηρίξει ή τουλάχιστον να μην την εμποδίσει. Αυτό θα προσπαθήσει και εκείνος να κάνει με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντάλλαγμα για την μη περικοπή των συντάξεων. «Ανατολίτικα παζάρια δεν γίνονται στην Ευρώπη. Όσοι τα λένε αυτά ή δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή ακόμη χειρότερα δημαγωγούν», τόνισε ο Στ. Κούλογλου προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία ανταλλαγή αλλά αντιθέτως επιλύει προβλήματα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έβαζαν κάτω από το χαλί.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σημείωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. «Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2019. Υπάρχει πλειοψηφία, σύμφωνα με επίσημες πλέον δηλώσεις, για να επικυρωθεί η συμφωνία. Εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ θα πάμε σε κυβέρνηση μειοψηφίας με την ανοχή διαφορετικών πολιτικών ομάδων και ανεξαρτήτων βουλευτών, όπως συμβαίνει διεθνώς και για παράδειγμα στην Ισπανία. Το μοντέλο των μεγάλων μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει πια τελειώσει».

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως οι εκλογές, όταν γίνουν, θα εξελιχθούν σε ντέρμπι καθώς θα έχει αλλάξει το κλίμα αφότου οι πολίτες θα έχουν δει τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μη περικοπή των συντάξεων και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

 


(Visited 155 times, 1 visits today)

Read more:
kuku
Κοινή ερώτηση Παπαδημούλη-Κούλογλου στην Κομισιόν για την αντιμετώπιση του εθνικισμού στην Αλβανία και τα δυτικά Βαλκάνια

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο...

Close