Κούλογλου: Τρία βασικά ερωτήματα για την στάση Μανιαδάκη

Permalink

Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν από την αντιφατική στάση που υιοθετεί ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Με τις δηλώσεις του, ο κ. Μανιαδάκης πέφτει σε μια σειρά από αντιφάσεις. Εάν, τελικά, όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζε τίποτα, γιατί ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας; Η αξιωματική αντιπολίτευση που προηγουμένως τον χαρακτήριζε κουκουλοφόρο και μέρος της ‘συνωμοσίας” του ΣΥΡΙΖΑ, τον θεωρεί αξιόπιστο;» διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής.

Όπως εξήγησε ο Στ. Κούλογλου, ο Νίκος Μανιαδάκης «είχε καταθέσει ότι ο κ. Σαλμάς είχε φτιάξει ‘παράγκα’ μέσα στο Υπουργείο. Είχε καταθέσει ότι ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης δεν γίνεται να μη γνώριζαν για την διαφθορά. Είχε καταθέσει ότι ο κ. Σαμαράς είχε φτιάξει το Harvard Project, που εξυπηρετούσε την Novartis. Αυτή η κατάθεσή του είναι έγκυρη ή όχι;»

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, που είναι μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σημείωσε ότι «όταν το FBI πρότεινε στον κ. Μανιαδάκη να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ, εκείνος αρνήθηκε γιατί ‘το βρώμικο χρήμα μυρίζει καλύτερα’. Ο κ. Μανιαδάκης είχε πολλαπλές επαφές με το FBI στις οποίες κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα. Τώρα αναιρεί τα λεγόμενά του για τον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη, αλλά όχι για τον Σαλμά. Παίζει πολιτικό παιχνίδι. Δηλαδή, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την έρευνα και να χτυπήσει την κυβέρνηση που θέλει να προχωρήσει η έρευνα και να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο».

Αναφερόμενος, δε, στην σύλληψη του κ. Μανιαδάκη την ώρα που θα έφευγε από την χώρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η κυβέρνηση αλλά η Δικαιοσύνη. Εάν ο Μανιαδάκης έφευγε, όντας κάτοχος διαβατηρίου και άλλης χώρας, θα είχαμε επανάληψη της περίπτωσης Χριστοφοράκου».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Πολάκη σε βάρος δικαστικών λειτουργών, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως «τέτοιες δηλώσεις διευκολύνουν την αξιωματική αντιπολίτευση να στρέψει την προσοχή μακριά από το σκάνδαλο. Πρέπει όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της».

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις εξελίξεις αυτές, «το σκάναλο Novartis δεν τελειώνει εδώ», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου υπενθυμίζοντας ότι «εκτός από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα, ένας εκ των οποίων ήταν ο Μανιαδάκης, υπάρχουν και τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στις ΗΠΑ. Αυτοί έχουν μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο».


(Visited 419 times, 1 visits today)

Read more:
stelios_kouloglou
Στέλιος Κούλογλου: «Η Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε ένα τείχος στη θάλασσα»

Συνέντευξη με τον Ζαν Ζακ Ρεζιμπιέ Κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε  χθες στο Άμστερνταμ, αρκετές χώρες...

Close