Κούλογλου: Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές για να κουκουλώσει τα σκάνδαλα

Permalink

H αξιωματική αντιπολίτευση «υποφέρει από το σύνδρομο της στέρησης εξουσίας και ζητά διαρκώς εκλογές τρία και πλέον χρόνια τώρα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τις εκλογές «με τον κρυφό πόθο να κουκουλωθούν τα σκάνδαλα και οι υπαίτιοι να την γλιτώσουν».

Αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια για την στάση του Πάνου Καμμένου αφού έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ ήταν αποτελεσματική. Ο κ. Καμμένος τήρησε τις υποσχέσεις του και παρά τις φουρτούνες, αυτή η συμμαχία άντεξε με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια». Παρόλα αυτά, παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, «θεωρώ ότι είναι λάθος η τακτική που ακολουθούν οι ΑΝΕΛ στο μακεδονικό. Ο χώρος στα δεξιά και ο εθνικιστικός χώρος, έχουν καταληφθεί από τη ΝΔ με την ακροδεξιά στροφή της και από άλλες εθνικιστικές ομάδες. Οι ΑΝΕΛ θα έπρεπε να κάνουν μια κεντροδεξιά και φιλοευρωπαϊκή στροφή. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ, είναι υπέρ της συμφωνίας».

«Κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την θητεία της γιατί υπάρχει μια σειρά από θετικά μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν: η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΕΝΦΙΑ, η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια…Καλό θα ήταν αυτά να ψηφιστούν μαζί με τους ΑΝΕΛ», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου.

Απαντώντας, δε, στην κριτική ως “αντιδημοκρατικό” που έχει δεχθεί το σενάριο να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και αυτή να προχωρήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως «οι τέσσερις από τους πέντε αρχηγούς του ΚΙΝΑΛ ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Η κα Γεννηματά, αν και η μόνη που διαφωνούσε, επέβαλε την άποψή της. Εάν υπάρχει κάπου έλλειμα δημοκρατίας, αυτό είναι στο ΚΙΝΑΛ. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις μειοψηφίας».

 


(Visited 125 times, 1 visits today)

Read more:
29481713944_63ae36deba_k
Κούλογλου: Άσαντ, Ρώσοι και Ιράν κερδισμένοι από την επίθεση των Δυτικών

Ο Άσαντ, η Ρωσία και το Ιράν βγαίνουν δυναμωμένοι από την επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη...

Close