Κούλογλου: Μετά το ονοματολογικό στο μακεδονικό, θα πρέπει να λύσουμε το ονοματολογικό του ΠΑΣΟΚ

Permalink

«Ημέρα αποκάλυψης ήταν η Κυριακή», όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως όσο έντονες ήταν οι εικόνες στο Σύνταγμα κατά το συλλαλητήριο για το μακεδονικό, άλλο τόσο αποκαλυπτικές ήταν και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από τις χθεσινές διαδηλώσεις είναι ο προπηλακισμός της κας Βούλτεψη. Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σπείρει ανέμους και θα θερίσει θύελλες. Έχει νομιμοποιήσει την ακροδεξιά, η οποία θα αξιοποιήσει όλη αυτή την υστερία γύρω από το μακεδονικό», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου και προσέθεσε: «Από τον φωτορεπόρτερ που χτύπησαν, έκλεψαν και τον εξοπλισμό. Αυτό δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Πρόκειται για λούμπεν στοιχεία, που κάνουν τα πάντα για το χρήμα. Αυτοί, μάλιστα, είχαν φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ για να τους βρουν και να τους χτυπήσουν. Έχουμε, λοιπόν, τον σχηματισμό ενός παρακράτους με την συναίνεση και την ανοχή της ΝΔ, η οποία ήδη το πλήρωσε με τον προπηλακισμό της κας Βούλτεψη, και θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά στο μέλλον».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης για την χρήση χημικών από τις αρχές κατά την διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής, η οποία ήταν «κατώτερη της περσινής παρά την πλύση εγκεφάλων εδώ και ένα χρόνο από την αντιπολίτευση», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «πρώτη φορά ακούω δεξιό κόμμα να εγκαλεί κυβέρνηση για χρήση χημικών. Εγκαλεί, μάλιστα, την κυβέρνηση η ΝΔ, που επί των ημερών της χρησιμοποιήθηκαν τα περισσότερα χημικά στην ιστορία!» Σε κάθε περίπτωση, «όταν οι φασίστες θέλουν να μπουν στην Βουλή και να την κάψουν, δεν θα πρέπει οι αρχές να την προστατέψουν;»

Η δεύτερη αποκάλυψη της Κυριακής, «ήταν όσα έγιναν στο ΚΙΝΑΛ, που ουσιαστικά διαλύεται. Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ διεγράφη, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε άλλη θέση για το μακεδονικό… Μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και την κατάργηση ουσιαστικά του ΚΙΝΑΛ, με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έχουμε και επί της ουσίας κατάργηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μετά το ονοματολογικό στο μακεδονικό θα πρέπει να λύσουμε το ονοματολογικό του ΠΑΣΟΚ, γράφουν πετυχημένα στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε μάλιστα ότι «ο κ. Θεοχαρόπουλος αποκάλυψε ότι του είχαν τάξει την πρώτη θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, εάν καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Καταρρέουν όλα όσα έλεγαν κάποιοι περί συναλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ βλέπουμε να καταγγέλλεται μια ευθεία συναλλαγή. Ο Αμυράς έφυγε για να τιμωρηθεί το Ποτάμι για την στάση του και θα πάει στην ΝΔ. Άλλη μια συναλλαγή. Σε αυτές τις συναλλαγές δεν είδα καμία αντίδραση».

Σχολιάζοντας τις διαγραφές βουλευτών ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σημείωσε πως «έχει γίνει μια παρανόηση στην Ελλάδα. Νομίζουμε ότι οι βουλευτές είναι στρατιώτες και ότι δεν έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά κομματοκρατία. Το γεγονός ότι οι βουλευτές διαγράφονται επειδή διαφοροποιήθηκαν δεν γίνεται σε άλλες χώρες. Οι ίδιοι οι βουλευτές αποφασίζουν για τι ψήφο δίνουν και που μένουν και που πάνε. Στο Ευρωκοινοβούλιο στην ίδια ομάδα ψηφίζουμε διαφορετικά. Κανείς δεν έθεσε θέμα διαγραφής. Στην Βρετανία με το brexit, όπου οι συντηρητικοί διχάστηκαν είδατε κανέναν να διαγράφεται;»

Οι μετακινήσεις βουλευτών θα εξελιχθούν, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «στη δημιουργία μιας ακροδεξιάς ΝΔ στην οποία θα ενταχθούν και διάφοροι που φλερτάρουν μαζί της από καιρό, όπως ο Αμυράς και ο κ. Ψαριανός. Εκ διαμέτρου αντίθετα θα διαμορφωθεί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα σταθεί εμπόδιο στην ακροδεξιά του κ. Μητσοτάκη, που θέλει να εφαρμόσει πολιτικές Πινοσέτ».


(Visited 616 times, 1 visits today)

Read more:
368392-papageorgiou-nikos
Ο σπουδαίος Νίκος Παπαγεωργίου και «η τραγωδία να είσαι ευεργέτης στην Eλλάδα»

Ο Νίκος Παπαγεωργίου που έφυγε προχθές από τη ζωή, ήταν ένας λιγομίλητος, σεμνός άνθρωπος. Mιλούσε μόνο για το πολύτιμο έργο...

Close