Στον Βόλο ο Στ. Κούλογλου σε εκδήλωση ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς

Permalink

Στον Βόλο θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στον Σωτήρη Πολύζο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «οι ερχόμενες ευρωεκλογές θα κρίνουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα κρίνουν το εάν τουλάχιστον θα συνεχίσει να υπάρχει η ΕΕ με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα».

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σημείωσε στην συνέντευξή του ότι έχει ετοιμάσει ένα εγχειρίδιο με τίτλο «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» που θα διανεμηθεί στην εκδήλωση. Στο εγχειρίδιο «περιγράφονται οι λόγοι ανόδου της ακροδεξιάς, καταρρίπτονται οι μύθοι και προτείνονται τρόποι αντιμετώπισής της. Η ακροδεξιά είναι μια αφηρημένη έννοια για τους νέους, ιδίως μέσα σε αυτό το περιβάλλον αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος. Αυτό που αναφέρω στο βιβλίο όμως είναι τι πραγματικά κάνει η ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: αντιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα, στα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των μειονοτήτων, στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε όλα αυτά τα θέματα η ακροδεξιά ψηφίζει εναντίον κάθε προοδευτική προσπάθεια λύσης. Από τα μεταλλαγμένα μέχρι το οκτάωρο εργασίας. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η ακροδεξιά δεν αφορά μόνο τους πολιτικολογούντες αλλά την καθημερινότητά μας, δεδομένου ότι στο ΕΚ αποφασίζεται το 70% των θεμάτων της καθημερινής μας ζωής. Ήδη βλέπουμε τις αρνητικές αποφάσεις ακροδεξιών κυβερνήσεων: στην Αυστρία με το 12ωρο εργασίας, ή στην Ουγγαρία με τις απλήρωτες υπερωρίες 400 ωρών το χρόνο, την φίμωση των ΜΜΕ, και τον έλεγχο της δικαιοσύνης. Κάποια στιγμή όλοι οι ακροδεξιοί θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος, αλλά εάν ενισχυθούν στις επόμενες ευρωεκλογές θα προλάβουν να κάνουν κακό».

* H πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, με θέμα «Eυρωεκλογές 2019-ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη» θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου. Θα συζητηθούν η κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών για το μέλλον της Ε.Ε., με την ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, που θα διεκδικήσει τη ριζική αλλαγή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο μια Ευρώπη κοινωνικά αλληλέγγυα.


(Visited 14 times, 1 visits today)

Read more:
315217-pastedgraphic-2
Γελοιογραφία και Δημοκρατία. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Αυτό πραγματικά θα το ζήλευε και ο Όρμπαν, ο ημι-δικτάτορας της Ουγγαρίας.  Μπορεί επίσης να γινόταν παλιότερα σε καμιά μπανανία,...

Close