Δήλωση Στ. Κούλογλου με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την φαρμακευτική κάνναβη

Permalink

Με ψήφισμά του την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τα σημαντικά οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη να διαχωρίσουν σαφώς την χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς από τις υπόλοιπες χρήσεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, που είχε διοργανώσει δυο εκδηλώσεις για την φαρμακευτική κάνναβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είχε προβεί σε σειρά σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία ανοίγει το δρόμο για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα μεταφραστούν σε έσοδα για τις δημόσιες αρχές, θα περιορίσουν τη μαύρη αγορά, θα προστατεύσουν τους νέους που γοητεύονται από το παράνομο, και θα διευκολύνουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη το φάρμακο.

Πρέπει, όμως, να σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία συντάχθηκε για άλλη μια φορά με την Χρυσή Αυγή καταψηφίζοντας σημαντικές τροπολογίες. Συγκεκριμένα καταψήφισαν:

– την προτροπή προς την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει σαφής νομικός ορισμός της φαρμακευτικής κάνναβης, που θα περιλαμβάνει τα εγκεκριμένα από τις αρμόδιες αρχές φάρμακα με βάση την κάνναβη, και να διασφαλίσουν ότι οι κλινικές δοκιμές θα είναι ο μόνος τρόπος ώστε ένα τέτοιο φάρμακο να λάβει έγκριση.

– την προτροπή προς τις εθνικές αρχές να ενθαρρύνουν τον διάλογο για νομοθετικές ρυθμίσεις αναφορικά με άλλες εφαρμογές της κάνναβης, όπως η ψυχαγωγική και η βιομηχανική.

– την προτροπή να μην περιορίζεται ο ασθενής μόνο σε προπαρασκευασμένα προϊόντα με βάση την κάνναβη, αλλά να μπορεί, εφόσον διαθέτει την ιατρική έγκριση, να κατέχει κάνναβη σε ακατέργαστη μορφή».


(Visited 78 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-06-26 at 14.49.17
Κούλογλου για εμπάργκο ΝΔ στην ΕΡΤ: Θέλουν να παίζουν εντός έδρας με στημένη διαιτησία

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκη που είπε ότι είναι «κρίμα» το γαλάζιο εμπάργκο στην...

Close