Κούλογλου από Κρήτη: Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς

Permalink

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στην Κρήτη όπου μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι συνηθισμένες. Πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς». Όπως εξήγησε ο Στ. Κούλογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζεται το 70% των μέτρων που διέπουν την καθημερινότητά μας. «Από τα εργασιακά δικαιώματα, και τα δικαιώματα των γυναικών, των νέων, των μειονοτήτων, έως τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Σε όλα αυτά τα θέματα η ακροδεξιά ψήφιζε οπισθοδρομικά και αντίθετα σε κάθε προοδευτική πρόταση».

«Εάν στις επόμενες ευρωεκλογές η ακροδεξιά ενισχυθεί, η καθημερινότητά μας θα γίνει πολύ χειρότερη», σχολίασε ο ευρωβουλευτής και συμπλήρωσε ότι «η συνεργασία μεταξύ των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων είναι η απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

siriza-kouloglou-2

Όπως ανέλυσε ο κ. Κούλογλου η άνοδος της ακροδεξιάς έχει ως βασική αιτία τις πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής αδικίας που τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη.

«Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που γίνονται πλουσιότεροι, το 5% και το 95% γίνονται φτωχότεροι. Αυτό δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, μεγάλη δυσαρέσκεια για το πολιτικό σύστημα και οργή. Και αυτήν την οργή την εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά προσφέροντας εύκολες απαντήσεις. Στην Γερμανία φταίνε οι πρόσφυγες, στην Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών και ούτω καθεξής», επεσήμανε.

IMG_6064

«Χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι όμως αυτή της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας. Χρειαζόμαστε μια αλλαγμένη μια δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση που θα γίνει και πάλι ελκυστική», συνέχισε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε πως «κατά την γνώμη μου οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο. Πρώτον γιατί δεν υπάρχει λόγος να μην ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης. Καλό θα ήταν να ολοκληρωθεί γιατί αυτό θα είναι ένα καλό δείγμα στην διεθνή κοινότητα, στην Ευρώπη και στις αγορές ότι έχουμε σταθεροποιηθεί και έχουμε γίνει μια κανονική χώρα. Και δεύτερον, διότι πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και φοβάμαι ότι αν γίνουν παράλληλα οι εκλογές θα μπούμε στα δικά μας, θα ξαναβράσουμε στο ζουμί μας και θα ξεχάσουμε ότι είμαστε μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας και επηρεαζόμαστε πάρα πολύ από αυτή».

siriza-kouloglou-1

Στις εκδηλώσεις ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μοίρασε στο κοινό δωρεάν το βιβλίο του με τίτλο «Γιατί Μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά», στο οποίο εξηγεί με παραδείγματα το αρνητικό για την ζωή μας έργο της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά προτείνει και λύσεις αντιμετώπισής της. Ενημέρωσε, δε, ότι θα ακολουθήσει ένα συμπληρωματικό φυλλάδιο που θα λέγεται «Γιατί γυναίκες είναι κακιά η ακροδεξιά». (Κατεβάστε το βιβλίο δωρεάν εδώ)

Στις εκδηλώσεις που παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης καθώς και ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Χανίων Γιάννης Σαρρής.


(Visited 30 times, 1 visits today)

Read more:
Journalism-Rachel-Bostick
Eυρωβουλευτές καλούν τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των ερευνητών δημοσιογράφων

Ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες κάλεσαν με επιστολή τους τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμμερμανς, να προωθήσει οδηγία για...

Close