Κοσμοσυρροή στις ομιλίες Κούλογλου για την ακροδεξιά και την Ευρώπη

Permalink

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου σε Καλαμάτα, Πάτρα, Αμαλιάδα και Ζάκυνθο. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στις εκδηλώσεις, όπου ο ευρωβουλευτής μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τους κινδύνους που αυτή ενέχει για την καθημερινή μας ζωή αλλά και τις αξίες της Ένωσης συνολικά.

Ο Στ. Κούλογλου στις ομιλίες του εστίασε στις αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις αλλά και στο γιατί είναι απαραίτητο ο κόσμος να κατέβει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

Σε όλες τις εκδηλώσεις διανεμήθηκε δωρεάν το βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Γιατί Μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» (μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα στον υπολογιστή σας από εδώ), στο οποίο εξηγεί τους λόγους ανόδου της ακροδεξιάς, παρατηρεί την οπισθοδρομική στάση που κρατούν οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές σε κομβικές ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και προτείνει λύσεις αντιμετώπισής της.

zante

kalamata

amaliada

patra

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αμαλιάδα συναντήθηκε με νεαρούς μαθητές και συζήτησε μαζί τους για την Ευρώπη, την ιστορία, την δημοσιογραφία και τον ρατσισμό.

sxoleio

Στην Πάτρα η εκδήλωση με τους μαθητές της Β’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Πάτρας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων του μαθήματος «Σύγχρονος κόσμος-Πολίτης και Δημοκρατία» και με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», όπου επιζώντες των ναζιστικών θηριωδιών σε Καλάβρυτα, Δίστομο και Χορτιάτη περιγράφουν τα όσα συγκλονιστικά, ως παιδιά οι ίδιοι έζησαν.

Ο Στέλιος Κούλογλου στην Αμαλιάδα επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη ενώ στη συνέχεια, παραχώρησε συνέντευξη σε μαθήτριες της πόλης.

mouseiompelogianni

Την εκδήλωση στην Αμαλιάδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ. Μάκης Μπαλαούρας και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΙΚΑ και Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσης Καλαματιανός, ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας κ. Δημήτρης Κράλλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου κ. Αντώνης Καράμπελας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, υποψήφιοι δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.


(Visited 35 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2019-02-22 at 12.40.01
Ομιλία Στ. Κούλογλου στην 1η Ημερίδα «Documento forum» τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ευρώπη, Σκοτεινή Ήπειρος Ξανά. Φασισμός - Ρατσισμός. Ό,τι «ξεχνάμε» το ξαναζούμε. Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 (11:00-20:00) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,...

Close