Κούλογλου: Δεν υπάρχουν σκευωρίες α λα καρτ

Permalink

«Όταν ο κ. Λοβέρδος μιλά για συμμορία, αναφέρεται στους δικαστικούς λειτουργούς. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει να κατηγορούμε τους δικαστές γιατί ερευνούν μια υπόθεση. Περιμένω από τις ενώσεις των δικαστικών να παρέμβουν – κάτι που έχουν κάνει για μικρότερης σημασίας ζητήματα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην ΕΡΤ3 και στο ραδιόφωνο του News247 σχετικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis.

«Ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο κ. Λοβέρδος μιλούσαν για σκευωρία και στις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Ο πρώτος καταδικάστηκε και πήγε στην φυλακή και ο δεύτερος είναι προφυλακιστέος. Τα ίδια λένε και τώρα. Για όσους, όμως, απαλλάχθηκαν και η υπόθεση πήγε στο αρχείο, δεν είναι σκευωρία; Αν οι δικαστικοί είχαν κάνει σκευωρία γιατί δεν τους κατηγόρησαν όλους; Δεν υπάρχουν σκευωρίες α λα καρτ», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

O Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως εκείνοι, για τους οποίους η υπόθεση έκλεισε, θα έπρεπε να κατηγορούν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, «που γύρισε μπούμερανγκ. Ο κ. Βενιζέλος έφτιαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που λέει ότι όταν ένας εισαγγελικός λειτουργός πέσει πάνω σε όνομα πολιτικού πρέπει να παραπέμψει την υπόθεση στην Βουλή. Κανονικά η εισαγγελέας θα έπρεπε να κάνει την έρευνά της και να δει εάν κάποιος είναι ένοχος ή αθώος πριν ανακοινώσει ονόματα. Έτσι δεν θα γινόταν σάλος, ούτε θα υπήρχε στιγματισμός. Όμως της το απαγορεύει ο νόμος!»

«Θα πρέπει να περιμένουμε η δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της με ηρεμία. Χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις ή κραυγές και χαρακτηρισμούς. Όταν δούμε το σύνολο του πορίσματος τότε μπορούμε να σχολιάσουμε», τόνισε ωστόσο ο Στέλιος Κούλογλου. Στο παρελθόν, όμως, υπήρχε διάθεση συγκάλυψης των σκανδάλων. «Ο Τσουκάτος αποδείχθηκε πως πήρε μίζα 16 δισεκατομμύρια δραχμές. Όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είχαν διαλευκανθεί τότε; Έπρεπε να φτάσουμε στο σήμερα για να γίνει η δίωξη στον κ. Παπαντωνίου για μια υπόθεση του 2003;»

Άξιο λόγου, όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και το γεγονός ότι «για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά ένα κόμμα σπεύδει να υπερασπιστεί χαρακτηρίζοντας αθώο έναν πρώην υπουργό άλλου κόμματος, πριν καν τοποθετηθεί ο ίδιος».

Σημειώνεται, πως ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, μια συζήτηση για την Ευρώπη, την ακροδεξιά και την οικονομία σε μια ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στον Κινηματογράφο Ολύμπιον (Αίθουσα Παύλος Ζάννας – Πλατεία Αριστοτέλους) και ώρα 7:30 μμ.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο News247: https://youtu.be/XEVZLUAl8VU


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
stokokkino
Αν είναι να μας εκτελέσουν, να πάμε με ψηλά το κεφάλι

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας οικονομικός πόλεμος και οι υπόλοιπες συντηρητικές κυβερνήσεις της Ε.Ε νιώθουν να απειλούνται από την ελληνική  κυβέρνηση»...

Close