Κούλογλου: Είναι η μίζα στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή;

Permalink

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ζητώντας να μάθει εάν είναι στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή, του Επιτρόπου και των άλλων αξιωματούχων η δωροδοκία. «Όπως μάθαμε, όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛ αλλά και από την ΝΔ, στην Ελλάδα η μίζα είναι στα πλαίσια των καθηκόντων του υπουργού, και άρα δεν τιμωρείται αφού προστατεύονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αθανασίου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Φλώρινα, όπου βρίσκεται.

«Δεν υπάρχει καλύτερη προσφορά στην ακροδεξιά από αυτές τις δηλώσεις: Οι πολίτες μαθαίνουν, και μάλιστα με τα πιο κυνικά λόγια, ότι η αντιπολίτευση σχεδιάζει την παραγραφή του σκανδάλου Novartis χάρη στο νόμο περί ευθύνης υπουργών», συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, με πρωτοβουλία του οποίου έχει θεσπιστεί το βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και Δημοσιογράφους, δήλωσε τα εξής:

«Η σύλληψη του Ασάνζ σήμερα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο είναι απαράδεκτη. Eίναι υποψήφιος για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και Δημοσιογράφους, που θα απονεμηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Στρασβούργο.

Ο Ασάνζ ήταν ένας ελεύθερος πολιορκημένος επί 7 χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Με τα Wikileaks, που ίδρυσε, έφερε στο φως της δημοσιότητας σπάνιας σημασίας έγγραφα και έσπασε το εμπάργκο πληροφορώντας την κοινή γνώμη για εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ και άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η σύλληψή του είναι μια ακόμη ένδειξη έλλειψης σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο, όπως και μια έκφραση του κυνισμού των μεγάλων δυνάμεων – ιδίως της Μ. Βρετανίας που τα έχει κάνει θάλασσα με το brexit και νομίζει πως θα αλλάξει την προσοχή της κοινής γνώμης με το Ασάνζ-exit».


(Visited 26 times, 1 visits today)

Read more:
αφισα συναυλίας
«Αυτοψία ενός εγκλήματος: Έξι μήνες από το ναυάγιο της Πύλου»

Η αυτοψία του ναυαγίου της Πύλου, του πλέον πολύνεκρου προσφυγικού ναυαγίου της Μεσογείου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου στις 19:30...

Close