Στα μαρτυρικά χωριά Μεσόβουνο και Πύργοι ο Στ. Κούλογλου: Να αναδειχθούν αυτά τα ολοκαυτώματα στο Ευρωκοινοβούλιο

Permalink

Με τους κατοίκους των μαρτυρικών χωριών Μεσόβουνο και Πύργους συναντήθηκε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο Στ. Κούλογλου επισκέφθηκε τα σημεία που εκτελέστηκαν από τους ναζί οι κάτοικοι των δυο αυτών μαρτυρικών χωριών και δεσμεύτηκε πως τα γεγονότα της περιόδου 1941-44 θα αναδειχθούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Με δεδομένη την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε την ιστορία μας. Όταν μια χώρα, ένα έθνος, ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένο να την ξαναζήσει. Να ζήσει τις ίδιες τραγωδίες. Αυτά που έζησαν οι κάτοικοι εδώ στο Μεσόβουνο και στους Πύργους, όπως και σε άλλα μαρτυρικά χωριά.

Η διαφορά εδώ σε σχέση με τα άλλα ολοκαυτώματα στην Ελλάδα, όπως στα Καλάβρυτα ή στο Χορτιάτη, αν και υπήρχαν εξίσου πολλοί νεκροί, είναι ότι λόγω του εμφυλίου πολέμου, δεν έχουν γίνει γνωστά. Και πρέπει να τα αναδείξουμε. Η πρόθεσή μου είναι να αναδειχθούν αυτά τα ολοκαυτώματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής, από το μνημείο των νεκρών.

«Το μήνυμα είναι ότι οι λύκοι ξανάρχονται. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε εναντίον της ακροδεξιάς, των νεοναζί και όλων όσων τους υποστηρίζουν ή φλερτάρουν με τις απόψεις τους», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον τοπικό Τύπο.







(Visited 16 times, 1 visits today)

Read more:
10-17-30-Τα-βασικά-1024x575
Τα βασικά…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close