Στ. Κούλογλου για ΚΙΝΑΛ: Με το κεφάλι στην άμμο σαν στρουθοκάμηλος, μπορείς να λες ό,τι θες

Permalink

«Άμα βάλεις το κεφάλι στην άμμο, σαν στρουθοκάμηλος μπορείς να λες ότι θες. Ο Σάντσεθ στηριζόταν στους Podemos» είπε για τις θέσεις που διατύπωσε το ΚΙΝΑΛΛ o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών και τα μηνύματα που στέλνει τόσο στην Ευρώπη ενόψει ευρωεκλογών, όσο και στην ελληνική πολιτική σκηνή, όπου «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ελαφριά υπεροχή της ΝΔ, αυτό όμως μπορεί να ανατραπεί, καθώς οι αναποφάσιστοι είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Το δίλημμα των εκλογών είναι αν οι πολίτες προτιμούν τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, ή δηλαδή τον Μαρινάκη. Είναι μεταξύ εκείνων που χρεοκόπησαν την χωρα ή εκείνων που παρά τα λάθη, κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Σχολιάζοντας επίσης την κριτική που ασκείται από το ΚΙΝΑΛΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών, είπε χαρακτηριστικά ότι «άμα βάλεις το κεφάλι στην άμμο, σαν στρουθοκάμηλος μπορείς να λες ότι θες» και θύμισε ότι ο Σάντσεθ στηριζόταν και στους Podemos για να κυβερνήσει. Το ότι κέρδισε ο Σάντσεθ τις εκλογές και όχι οι Podemos έχει να κάνει με πάρα πολλά, που σχετίζονται με την πρόσφατη και παλαιότερη Ιστορία της Ισπανίας…

Σημείωσε επίσης ότι δεν έχουμε συζητήσει πολύ για τις ευρωεκλογές και την Ευρώπη. Είναι μεγάλο λάθος. Η τύχη μας εξαρτάται από την Ευρώπη. Αυτή η έλλειψη συζήτησης έχει να κάνει με την απόφαση της ΝΔ να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης. Αν και αρχίζει και το παίρνει πίσω, έχει διαμορφωθεί ήδη ένα κλίμα.

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι «οι ισπανικές εκλογές είναι ένα σημείο των καιρών στην Ευρώπη. Αρχικά παρατηρούμε μια στροφή των σοσιαλδημοκρατών προς τα Αριστερά. Επίσης το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Πρώτη φορά αμιγώς ακροδεξιό κόμμα μπαίνει στην Ισπανική Βουλή, μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο Λαϊκό κόμμα, στην ισπανική Νέα Δημοκρατία δηλαδή. Στην άνοδο της ακροδεξιάς διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο το πρόβλημα της Καταλονίας, το αίτημα της Καταλονίας για ανεξαρτησία που δημιούργησε εθνικιστικές συσπειρώσεις. Είναι πολύ ανησυχητικά τα ποσοστά για την Ευρώπη, όπως είπε.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πολίτες είναι ότι η άνοδος της ακροδεξιάς θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους. Θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία της Ευρώπης, καθώς παραδοσιακά οι Ακροδεξιοί δεν θελουν την ενωμένη Ευρώπη. Το 70% των ρυθμίσεων που αφορούν στην καθημερινότητα μας αποφασίζονται στις Βρυξέλλες και η ακροδεξιά υποστηρίζει την επιστροφή στον Μεσαίωνα, το βλέπουμε αυτό και από τις χώρες όπου κυβερνά η ακροδεξιά όπως η Αυστρία με το 12ωρο και η Ουγγαρία που έχει θεσπίσει ένα σύστημα με 400 ωρες υποχρεωτικής υπερωρίας χωρίς πληρωμή κτλ.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: https://soundcloud.com/user-899349255/1055-30-2019a-8


(Visited 38 times, 1 visits today)

Read more:
358750-isabel-diaz-ayuso-
Τα λαμόγια της ευρωπαϊκής δεξιάς, ο Κύρτσος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σκάνδαλο είναι τυπικό για την ευρωπαϊκή δεξιά. Η περιφερειάρχης της Μαδρίτης  Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο είναι μεγαλοστέλεχος του Ισπανικού Λαϊκού...

Close