Να πάψει η Γερμανία να κλέβει την Ελλάδα

Permalink

Κείμενο της Annette Groth, πρώην μέλους της ελληνογερμανικής επιτροπής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην Die Freiheitsliebe:

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ελλάδα ζήτησε επανειλημμένα αποζημιώσεις και αποπληρωμή του υποχρεωτικού δανείου που επέβαλαν οι Ναζί. Το ότι το ναζιστικό καθεστώς ξεκίνησε την αποπληρωμή – δυόμισι δόσεις έχουν εξοφληθεί – είναι ελάχιστα γνωστό. Δηλαδή, με την αποπληρωμή ακόμη και οι Ναζί αναγνώρισαν ότι ήταν δάνειο. Και είναι λογικό και προφανές ότι η Γερμανία πρέπει να εξοφλήσει αυτό το δάνειο. Η γερμανική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τωρινή καταστροφική κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Η Γερμανία είναι από τους μεγάλους κερδισμένους της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Μεταξύ 2010 και 2017, συγκέντρωσε συνολικά από τόκους 2.9 δις ευρώ, όπως προκύπτει από απάντηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση των Πρασίνων. Είναι πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι η Γερμανία πλουτίζει και πάλι σε βάρος της Ελλάδας και ταυτόχρονα προσπαθεί να κλέψει και από την ευθύνη των καταστροφών από την περίοδο της Κατοχής. Επομένως, ελπίζουμε ότι η γερμανική και η ελληνική κυβέρνηση θα καθίσουν στο τραπέζι και θα συμφωνήσουν σχετικά με τις λεπτομέρειες των πολεμικών αποζημιώσεων και την αποπληρωμή του υποχρεωτικού δανείου.

Ολόκληρο το άρθρο.


(Visited 55 times, 1 visits today)

Read more:
196441g-screen_shot_2016-02-21_at_11.07.12_p.m.
Ο Χάρι Πότερ στο Ευρωκοινοβούλιο – Ημερίδα για την παιδική φροντίδα και την αποϊδρυματοποίηση

Δεν πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στη ζωή του αγαπημένου λογοτεχνικού και κινηματογραφικού ήρωα αλλά για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε...

Close