Κούλογλου στο Russia Today: ο Ντόναλντ Τραμπ σαν ταύρος εν υαλοπωλείο

Permalink

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Russia Today για τη σύνοδο κορυφής G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας:

Απ” ότι βλέπω ως τώρα η συμπεριφορά του κ. Τραμπ είναι ως ταύρου σε υαλοπωλείο. Πριν αρχισει η Σύνοδος επιτέθηκε σε συμμάχους τον ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Γερμανία. Αν έχει αρχίσει να επιτίθεται σε συμμάχους φανταστείτε τι θα συμβεί με όσους θεωρεί εχθρούς, πραγματικούς ή όχι.

H παγκόσμια ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ο πλανήτης αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, την κλιματική αλλαγή. Αυτή την περίοδο έχουμε εξαιρετικά ζεστό καιρό και καύσωνες στην Ε.Ε. Μεταξύ των ηγετών των 20 πλουσιότερων χωρών υπάρχουν πάντα αντιπάθειες, αντιπαραθέσεις. Όμως ο πλανήτης δεν έχει την πολυτέλεια να μαλώνουμε μεταξύ μας. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για την κλιματική αλλαγή. Επίσης να ληφθούν μέτρα εναντίον της φτώχειας και για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι πολύ αποσταθεροποιητικός. Τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου, αν συνεχιστεί θα είναι πολύ αρνητικά για την παγκόσμια οικονομία, ακόμα και για χώρες που βρίσκονται μακριά από τη διαμάχη. Βρισκόμαστε σε ένα πόλεμο με μέτρα και αντίμετρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε ομοψυχία ως πλανήτης να αντιμετωπίσουμε όλοι τις πολύ σημαντικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Η Ε.Ε. θα πρέπει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την σταθεροποίηση και μείωση των εντάσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται στην καλύτερη θέση, δεν έχουμε ακόμα αποφάσεις για τον επικεφαλής της Κομισιόν. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η ηγεσία η οποία θα μπορούσε να λάβει τις αποφάσεις που θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον κόσμο.


(Visited 25 times, 1 visits today)

Read more:
45376645934_6f9afeaaab_k
Κούλογλου: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά τρίβει τα χέρια της

“Η έλλειψη αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση της πανδημίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη του βορρά και του νότου, ιδίως με την στάση της...

Close