Κούλογλου στον ANT1: Δεν ήταν επιτυχημένο το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Permalink

Τα λάθη και τις παραλείψεις από το ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

«Νομίζω ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν καθόλου επιτυχημένο. Από την αρχή μέχρι το τέλος», ανέφερε ο Σ. Κούλογλου. «Καταρχάς είχαμε προκαταβολικούς διθυράμβους από τον ελληνικό Τύπο, από τα ΜΜΕ τα φιλοκυβερνητικά, ότι αναμένεται κρίσιμης σημασίας συνάντηση με τον Τραμπ. Αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Και δεν έγινε ποτέ με το πρόσχημα ότι ξέσπασε το ουκρανικό σκάνδαλο και ο Τραμπ ασχολήθηκε μ’ αυτό. Στην πραγματικότητα η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τραμπ δεν υπήρχε στο επίσημο πρόγραμμα του Λευκού Οίκου.»

Ο Σ. Κούλογλου αναφέρθηκε και σε άλλα λάθη και παραλείψεις που έγιναν στις ΗΠΑ: «Π.χ. η σύζυγος του πρωθυπουργού εμφανίστηκε να κάθεται στα έδρανα των εκπροσώπων της εθνικής αντιπροσωπείας. Δεν είχε καμία δουλειά εκεί. Υπάρχουν θέσεις για τις κυρίες και κυρίους των πρωθυπουργών που είναι σε άλλο μέρος της Γενικής Συνέλευσης. O κ. Δένδιας, ο οποίος παρότι υπουργός εξωτερικών, έχει υποβαθμιστεί, παρουσιάστηκε μετά από τη σύμβουλο του πρωθυπουργού στη συνάντηση με τον κ. Ζάεφ.»

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ο Σ. Κούλογλου παρατήρησε πως « η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών – αυτήν τη δήθεν επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία…»

Τέλος για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «ο κ. Μητσοτάκης δεν έθεσε θέμα τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
37327423464_cef488df18_z
Κούλογλου στο BBC: Τα κράτη που δεν εφαρμόζουν την συμφωνία για το προσφυγικό πρέπει να υφίστανται κυρώσεις

Η έλλειψη αλληλεγγύης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο λόγος που η συμφωνία για την μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλα...

Close