Συζήτηση με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Στρατηγική» στους Ν. Επιβάτες Θερμαϊκού

Permalink

Σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής Τηλεόρασης «Η Στρατηγική» των Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε για το σκάνδαλο Novartis. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το Στέλιο Κούλογλου και τη βουλευτή Β” Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη. Η εκδήλωση γίνεται στις 19.00 στο ξενοδοχείο SANTA (περιοχή Ν. Επιβατών).

Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στα άδυτα της Novartis με βίντεο ντοκουμέντα στελεχών της Novartis, αλλά και συνεντεύξεις προστατευόμενων μαρτύρων, που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές και ξετυλίγουν τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Ελβετία και ΗΠΑ και τα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση της Novartis, διεθνώς, αλλά κυρίως στην Ελλάδα που είχε επιλεγεί ως χώρα αναφοράς για τις τιμές των φαρμάκων της παγκοσμίως, προστίθενται στη μακρά λίστα των στοιχείων που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες αποκαλύπτουν τα προγράμματα χρηματισμού γιατρών, που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια, αλλά και τον ρόλο των κυβερνητικών αξιωματούχων. «Μας ήταν χρήσιμοι για να δίνουν αστρονομικές τιμές στα φάρμακα», σημειώνει ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων.

FB_IMG_1572715429639


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
33445_POSTER%20A3%20(2)%20Food%20security%20EN
Παρέμβαση Κούλογλου στην Επιτροπή Ανάπτυξης για τη Νέα Συμμαχία για την Επισιτιστική Ασφάλεια

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης...

Close