ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: η εβδομάδα της μεσαίας τάξης – Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS

Permalink

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη: που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού μια ματιά στις εξελίξεις την εβδομάδα που πέρασε.

  • Μειώσεις σε όλα τα σημαντικά κοινωνικά επιδόματα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020, με εξαίρεση το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Καταργούνται  όλες οι φοροαπαλλαγές που είχαν νομοθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα για ΑΜΕΑ, τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα ενοικίου. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θ. Σκυλακάκης, στον προϋπολογισμό του 2020 δεν προβλέπεται κονδύλι για το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Στα πλαίσια …ενίσχυσης της μεσαίας τάξης, το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό προβλέπει 20% αύξηση εισφορών για το 85% των μη μισθωτών, καθώς η κατώτατη εισφορά αυξάνεται από τα 175 στα 210 ευρώ τον μήνα. Η ετήσια επιβάρυνσή  είναι τουλάχιστον 420 ευρώ. Κερδισμένοι των αλλαγών τα μεγάλα εισοδήματα και οι δικηγόροι του «κινήματος της γραβάτας».
  • To υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε του νέους διοικητές των Νοσοκομείων. H λίστα περιλαμβάνει λογιστές, φιλολόγους και 6 απόστρατους αξιωματικούς. Βασικά προσόντα: κομματάρχες σε επαρχίες, διευθυντές βουλευτών, Πρόεδροι Νομαρχιακών και άλλα παρόμοια . Πιστή στο δόγμα της αριστείας, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε κανένα βιογραφικό των νέων διοικητών, ούτε το επάγγελμά τους.
  • Aπαντώντας στην καταγγελία του πολίτη  Λάμπρου Γούλα ότι δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό, βασανίστηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από αστυνομικούς, ο Κώστας Κεφαλογιάννης, στέλεχος της ΝΔ, ανέφερε σε ανάρτησή του: «Είσαι τυχερός που γλίτωσες… κάνε ένα τεστ όμως γιατί μπορεί να έχει μείνει έγκυος και να σηκώνεις το μπασταρδάκι ενός “μπάτσου”». Καμία επίσημη αντίδραση από τη ΝΔ.
  • Σε λειτουργία τέθηκε η τηλεφωνική γραμμή (1142) με την οποία οι πολίτες, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, μπορούν να ειδοποιούν την αστυνομία. Η γραμμή παρέχεται από την Forthnet και χρεώνει όσους καλούν στο συγκεκριμένο αριθμό. Την εξαγορά της Forthnet επιδιώκει ο εφοπλιστής κ. Μαρινάκης.

Τέλος για αυτή την εβδομάδα,  με δώρο από αναγνώστη,  μια ακόμη επίδειξη ανεξαρτησίας του ΣΚΑΙ:

ΥΓ: Βοήθεια! Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!

Ηλεκτρονική διεύθυνση για τα κακώς κείμενα που μαθαίνετε: ideas@tvxs.gr
Facebook Stelios Kouloglou
Twitter #SteliosKoul 


(Visited 25 times, 1 visits today)

Read more:
11092329305_b4c9b75a87_z
Το μάθημα από τη Βραζιλία: Μην κάνετε μάγκες τα λαμόγια. Του Σ. Κούλογλου

Η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας είναι αντάξια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος που την έφερε στην εξουσία: τα μέλη της είναι όλοι...

Close