Επιστολή Κούλογλου σε Σχοινά για Δοξιάδη και ρατσιστικές συμπεριφορές

Permalink

Την προβληματική και ανησυχητική συμπεριφορά ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου σε επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Κούλογλου προς το Μ. Σχοινά:

Προς:
Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Μετά την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας ως Αντιπροέδρου για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, οφείλω να επισημάνω  και μια σειρά από προβληματικές όσο και ανησυχητικές θέσεις και συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού, που αποτελεί αντικείμενο του χαρτοφυλακίου σας.

O συνεργάτης του Έλληνα Πρωθυπουργού Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε σε ειδική θέση για το συντονισμό του σχεδίου της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη μετά την ανοιχτή επιστολή του με την οποία απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου από εφημερίδα επειδή εντόπισε σχόλιό του για τη συνεργάτιδά του Ε. Αγαπιδάκη, που δεν εγκρίνει.

Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα, διορίζει Διοικητή στο Νοσοκομείο της Κω, που δέχεται μέρος των προσφυγικών ροών, τον κομματικό παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Τσαχουργιαννίδη ο οποίος κατ΄επανάληψη έχει εκφράσει ρατσιστικές, ισλαμοφοβικές και αντιπροσφυγικές απόψεις έχει αποκαλέσει τους πρόσφυγες «λαθρομετανάστες και μουσουλμάνους εισβολείς», έχει εκφραστεί με τους όρους «ντροπή, αίσχος, απόβαση» και πολλά άλλα. Επισημαίνω ότι στη δικαιοδοσία του Νοσοκομείου, και άρα του ίδιου, βρίσκεται πλέον η υγεινομική κάλυψη του πληθυσμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Τέλος, δεν περνούν απαρατήρητες οι ξενοφοβικές απόψεις που συστηματικά εκφράζουν μέλη της κυβέρνησης καθώς και η αδιαφορία ως και κάλυψη που παρέχουν για ρατσιστικές συμπεριφορές που καταγράφονται σε διάφορα μέρη της χώρας που υποδέχονται πρόσφυγες, όπως και η αρνητική θέση όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, έναντι κάθε σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Οι συμπεριφορές αυτές και το κλίμα που διαμορφώνεται, δημιουργούν σοβαρούς προβληματισμούς τόσο για την ικανότητα όσο και για την πραγματική πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το προσφυγικό ζήτημα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Με τιμή
Στέλιος Κούλογλου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/GUE-NGL
 


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
194972-screen_shot_2016-02-01_at_5_59_31_m_m
Στέλιος Κούλογλου: Τι είναι η TISA που προωθούν τα οικονομικά λόμπυ

Στην συμφωνία TISA (Διεθνή Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών) αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, εξηγώντας τι είναι,...

Close