ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: Η εκδίκηση του Ρασπούτιν

Permalink

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη:που σημαίνει ότι μπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιδού μια ματιά στις εξελίξεις την εβδομάδα που πέρασε…

  • «Είχαμε σήμερα τη χαρά να διοργανώσουμε, με ιδιαίτερη επιτυχία, τολμώ να πω, ένα πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με προσκεκλημένους τους δύο συναδέλφους από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Συγκεντρώθηκαν σήμερα άνω των 20 Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών», ανέφερε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «…είναι ανάγκη να διατηρηθεί στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, υιοθετώντας πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης παραδέχτηκε τελικώς ότι η 13η σύνταξη, η οποία νομοθετήθηκε και καταβλήθηκε το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα χορηγηθεί το 2020.
  • Και τρίτη παραίτηση ημέτερου, από αυτούς που είχε διορίσει ο υπουργός κ. Κικίλιας σε διοίκηση Νοσοκομείου. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Θήβας, Κωνσταντίνο Τυρηνόπουλο, που παραιτήθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τις οποίες δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα της προκήρυξης. Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις αυτές έχουν σημειωθεί πριν καν οι νέοι διοικητές διοριστούν επίσημα, αφού το σχετικό ΦΕΚ δεν έχει εκδοθεί.
  • Στην ενότητα «Αριστεία» αυτή την εβδομάδα πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Σοφιανός, ο οποίος διορίστηκε Πρόεδρος στο Δημόσιο Οργανισμό Πιστοποίησης. Είναι ξάδερφος της ευρωβουλευτού Αν Μισέλ Ασημακοπούλου, φίλος του πρωθυπουργού και του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και υποστηρικτής του Νίκου Γεωργιάδη στην υπόθεση ασέλγειας κατά ανηλίκου, που παραγράφηκε πρόσφατα. Ο κ. Σοφιανός είχε εμφανιστεί στο κοινό εκπομπής με καλεσμένο τον Τσίπρα και συστηνόταν ως «Αγανακτισμένος επαγγελματίας».
  • Μετά από απουσία δύο εβδομάδων από την στήλη, η υφυπουργός «οι αντιστασιακοί είναι – ψυχικά – νοσούντες» Δόμνα Μιχαηλίδου, διόρισε πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων τον συνταξιούχο του Δημοσίου κ. Διονύσιο Καμβάση, γνωστό για τις αλυτρωτικές (τρέμε Κωνσταντινούπολη) και ομοφοβικές του απόψεις. «Στις εθνικές εορτές της πατρίδας μου απαιτώ να συμμετέχουν μόνο Έλληνες. Γιατί αυτές δεν είναι Pride Party. Αρκετά το ξεφτιλίσαμε!!!!!» έγραφε προσθέτοντας:«Εκεί στην κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ-ΣΣ) κτενίζουν το καταΐφι αρκετοί για αυτό θέλουν υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!!!!». «Όταν με τον σύντροφό σου γυαλίζεις το πόμολο, το παιδί που θα υιοθετήσεις τι θα κάνει; Θα κτενίζει το καταΐφι».
  • Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ Αγγελής, που αποτελούσε το δυνατό χαρτί για ΝΔ – ΚΙΝΑΛ όχι μόνο διέψευσε το σενάριο της «σκευωρίας» και αρνήθηκε να κατονομάσει τον «Ρασπούτιν» αλλά υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων για τη συνάντηση της Βιέννης και τα στοιχεία που έδωσε το FBI, ενώ κατονόμασε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού, συνδεδεμένου με το λογαριασμό συγγενικού του προσώπου στις ΗΠΑ. Στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων, η ΕΡΤ έκρινε πως η παραδοχή του κ. Αγγελή δεν αποτελεί είδηση και δεν τη μετέδωσε. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διατηρήσει την Ελένη Τουλουπάκη στην έρευνα της Novartis, παρά τις διαβεβαιώσεις του «υπουργού» -και- Δικαιοσύνης Γιάννη Πρετεντέρη, που είχε προεξοφλήσει το αντίθετο.
  • Σε τηλεοπτική συνέντευξη του, ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, έκανε λόγο για ανάγκη αύξησης της στρατιωτικής θητείας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Στην πιο γρήγορη στην ιστορία ανάκληση Κοινής Υπουργικής Απόφασηςη κυβέρνηση απέσυρε μέσα σε μερικές ώρες την δική της, για την ενίσχυση των εφημερίδων. Με την ανακληθείσα, πλέον, απόφασή της, η κυβέρνηση θα χρηματοδοτούσε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα ταμεία του Μακελειού του Στέφανου Χίου, της Ελεύθερης Ώρας, στοιχηματικών εντύπων, αλλά και εκδοτών που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους μονοψήφιο αριθμό εργαζομένων ή και δεν είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες.

ΥΓ. Βοήθεια! Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!

Ηλεκτρονική διεύθυνσηγια τα κακώς κείμενα που μαθαίνετε:ideas@tvxs.gr
Facebook:Stelios Kouloglou
Twitter:#SteliosKou


(Visited 60 times, 1 visits today)

Read more:
Never worked...
Never worked…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close