Κούλογλου στον ΑNT1: στην κυβέρνηση έχει απομείνει να πουλάει νόμο και τάξη.

Permalink

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σε αυτά που είχε εξαγγείλει. Δηλαδή ότι θα λύσει το προσφυγικό με ένα θαύμα – τα έχει κάνει θάλασσα. Την “προδοτική συμφωνία” των Πρεσπών, τώρα την τιμά και ο κύριος Δένδιας οργανώνει breakfast στις Βρυξέλλες προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Παπαδάκη για την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». « Η οικονομία δεν έχει αναθερμανθεί, το Ελληνικό όπου θα ξεκινούσαν οι μπουλντόζες  μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, έχουν περάσει επτά μήνες και δεν έχει ξεκινήσουν ακόμα, ενώ έφυγαν και οι επενδυτές.

…Το κοινωνικό μέρισμα που δινόταν τα τελευταία τρία χρόνια σε τρεισήμισι εκατομμύρια δικαιούχους η ΝΔ το χαρακτήριζε ‘ψίχουλα’. Τώρα δίνει λιγότερα λιγότερα και μόνο σε 305.000 άτομα. Με τα χρήματα που έπαιρναν τα τα 3,5 εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια, κάλυπταν κάποιες ανάγκες και τα υπόλοιπα πήγαιναν στην αγορά. Φέτος δεν πήγαν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ούτε η αγορά έχει ανέβει ούτε η οικονομία έχει αναθερμανθεί. Έτσι στην κυβέρνηση έχει μείνει να πουλάει νόμο και τάξη.

..Για τα έκτροπα που έγιναν προχθές στο Μαρούσι, μίλησε ο πρόεδρος των επαγγελματιών της περιοχής και είπε πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα 10 χρόνια με την κατάληψη, δεν είχαν πρόβλημα με όσους διαδήλωναν προχθές και ξαφνικά πνίγηκε στα χημικά το Μαρούσι και επηρεάστηκε αρνητικά η τοπική αγορά ».

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα των δημόσιων συγκεντρώσεων, ο Σ. Κούλογλου τόνισε ότι «πράγματι είχαμε στο παρελθόν περιστατικά 50 ανθρώπων για κάποιο συγκεκριμένο θέμα να κλείνουν ολόκληρη την Πανεπιστημίου και τη Βασιλίσσης Σοφίας. Αλλά αυτό ήταν θέμα της αστυνομίας, μπορούσε να το αντιμετωπίσει με το υπάρχον νομικό οπλοστάσιο. Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και δεν είναι σωστό η αστυνομία να αναλάβει την τήρηση του Συντάγματος. Θα έχουμε πάλι έκτροπα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κινείται απλώς επικοινωνιακά. Η επικοινωνία έχει κάποια όρια».


(Visited 74 times, 1 visits today)

Read more:
unnamed_6211473065273
Προοδευτικοί ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες ενώνονται για να διερευνήσουν την εμπορική συμφωνία CETA

Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) στο Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελείται από Ευρωβουλευτές τριών πολιτικών ομάδων (της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των...

Close