Στρασβούργο: Κούλογλου για την στάση Μητσοτάκη στην δολοφονία Σουλεϊμανί

Permalink

Αντιπαράθεση με ακροδεξιούς ευρωβουλευτές είχε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά την διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στο Ιράν.

Ο ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στους ακροδεξιούς ευρωβουλευτές, που είχαν ζητήσει περισσότερη υποστήριξη της ΕΕ προς τις ΗΠΑ, τόνισε, χωρίς να πάρει απάντηση, πως «το να σκοτώνεις εν καιρώ ειρήνης τον αξιωματούχο μιας χώρας όταν βρίσκεται σε μια άλλη χώρα, αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Σας ερωτώ: είστε υπέρ ή κατά του διεθνούς δικαίου;»

Ερωτήματα, ωστόσο, έθεσε ο Στ. Κούλογλου, κατά την παρέμβασή του, και προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ: «Εξεπλάγην από την εισήγησή σας καθώς ξεχάσατε κάποια πράγματα κε Μπορέλ. Ποιος αποχώρησε πρώτος από την συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά; Ποιος σκότωσε τον Σουλεϊμανί; Ποιος ενισχύει, με τις δολοφονίες και τις κυρώσεις, τους σκληροπυρηνικούς στην Τεχεράνη; Ο κ. Τράμπ.

Έχω το ατυχές προνόμιο να προέρχομαι από μια χώρα, της οποίας ο πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός στην ΕΕ που υποστήριξε ανοιχτά την δολοφονία του Σουλεϊμανί – εκτός, φυσικά, από τον κ. Τζόνσον και τον κ. Νετανιάχου.

Προφανώς και πρέπει να πιέσουμε το Ιράν να τηρήσει την συμφωνία για τα πυρηνικά και να δώσει δημοκρατικές ελευθερίες στους πολίτες. Ομοίως, όμως, πρέπει να πιέσουμε και να ασκήσουμε κριτική στις ΗΠΑ. Ειδάλλως, ο κ. Τράμπ θα μας έχει για δεδομένους, κε Μπορέλ».


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
894489-un-vehicule-de-l-armee-turque-dans-les-rues-d-istanbul-le-16-juillet-2016
«Καλούμε την ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία να επιστρέψει στο κράτος δικαίου»

Σχεδόν εκατό ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, κυρίως από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ο Ετιέν Μπαλιμπάρ, οΓιάνης Βαρουφάκης, η Τζούντιθ Μπάτλερ,...

Close