ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις: Η εβδομάδα των κουβαρντάδων

Permalink

«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη, η οποία δημοσιεύεται κάθε Δευτέρα. Mπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιδού μια ματιά στις εξελίξεις την εβδομάδα που πέρασε:

  • Μαζικές διαμαρτυρίες στα νησιά του Ν. Αιγαίου και πλήρες αδιέξοδο στο προσφυγικό. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τρία διαφορετικά σχέδια για την αποσυμφόρηση των νησιών, χωρίς να υλοποιήσει κανένα, όπως και το κλείσιμο της Μόριας, που τελικά έφτασε να έχει υπερτετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων σε σχέση με τα τέλη του Ιουνίου, που μόλις ξεπερνούσαν τους 5.500. Μετά από νέα σύσκεψη, ο νέος υπουργός Ν. Μηταράκης, ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τους δημάρχους για τα κλειστά κέντρα κράτησης, κάτι που οι τοπικές αρχές διέψευσαν αμέσως.
  • Μετά τo αιματηρό επεισόδιο στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, δολοφονίες και στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί, από απλά περιστατικά κλοπών, μέχρι εφόδους σε καταστήματα, εκτελέσεις τύπου μαφίας και  εμπρησμούς. Την ίδια στιγμή « Οι… μπαχαλάκηδες ζουν (και βασιλεύουν) », σχολίαζε φιλοκυβερνητικό site. « Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έβαλε ένα δύσκολο και μεγάλο στοίχημα, που μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει».
  • Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτύπησαν ένα 11χρονο αγόρι που χωρίς λόγο σταμάτησαν για έλεγχο στο Μενίδι. Μετά το βίντεο που πιστοποίησε το περιστατικό, το οποίο διαφορετικά πιθανότατα θα διέψευδε (αν δεν υποστήριζε ότι το παιδί επιτέθηκε στους αστυνομικούς),  η ηγεσία της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε  ότι οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και επίσης ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης» για το «περιστατικό βιαιοπραγίας… σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού». Δηλαδή αν δεν ήταν ημεδαπός θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση;
  • Δεκάδες κυβερνητικές ιστοσελίδες έπεσαν, μετά από δεύτερη συνεχόμενη επίθεση από Τούρκους χάκερς.  Ανάμεσά τους του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών, Ναυτιλίας και πολλών ακόμη υπουργείων, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις ιστοσελίδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι ο κυβερνοπόλεμος είναι μια σύγχρονη μορφή πολέμου και κάθε σοβαρό κράτος πρέπει να είναι προετοιμασμένο.
  • Χαρές και πανηγύρια στους κύκλους των εργολάβων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «ξεθάψει» την υπόθεση της καταστροφικής εκτροπής του Αχελώου. Σημειώνεται ότι η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Α Σακελλαροπούλου που εξελέγη την εβδομάδα που πέρασε, ως δικαστής του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, έχει καταψηφίσει όλα τα σχέδια που είχαν υποβάλει  κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, δικαιώνοντας τις προσφυγές των οικολογικών οργανώσεων και των φορέων της Δυτικής Ελλάδας.
  • «Γεφύρι της Άρτας» το Ελληνικό. Μετά τις αποχωρήσεις ξένων επενδυτών, τα ζητήματα στη χρηματοδότηση και τον πλήρη εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος, ακολούθησε ο αποκλεισμό της Hard Rock International από τον διαγωνισμό για το καζίνο, γεγονός που φέρνει νέες καθυστερήσεις και ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες. Ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης αναγγέλλει μπουλντόζες για τα μάτια των ΜΜΕ, η εταιρεία αφήνει υπαινιγμούς για διαφθορά καταγγέλλοντας « εμφανή σύγκρουση συµφερόντων».
  • Επιβαρύνσεις για την μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και αδικίες κατά των χαμηλοσυνταξιούχων επιφυλάσσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η δαπάνη που προβλέπεται για τις συντάξεις στον προϋπολογισμό είναι κατά 200 εκ. μικρότερη από ότι δαπανήθηκε το 2019 ενώ το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών θα έχει αύξηση 20% στις εισφορές τους.
  • Διαστρεβλώσεις και ψέματα από κυβερνητικά στελέχη, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης.  «Δεν υπήρξε ποτέ θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης, ήταν μια προεκλογική εξαπάτηση της προηγούμενης κυβέρνησης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξήγγειλε την διατήρησή της: «Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020».
  • Εικόνα διάλυσης στη δημόσια υγεία, εξαιτίας της συνεχόμενης υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΕΣΥ. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις χειρουργείων καθώς  και χημειοθεραπειών, λόγω τεχνητών ελλείψεων αντικαρκινικών σκευασμάτων στα φαρμακεία.
  • Και άλλοι διορισμοί δημοσιογράφων που είχαν ταχθεί ανοικτά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φανατικά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Α.Πελώνη της «Καθημερινής» διορίστηκε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου σύμβουλος επικοινωνίας και Τύπου, στην κρατική Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Όπως σχολίασε ειρωνικά στα «Νέα » – φιλοκυβερνητικός- αρθρογράφος,  για τις συνεχείς αστοχίες των υπουργών και της κυβέρνησης: «δεν πειράζει, θα βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναν ακόμα δημοσιογράφο στο Μαξίμου και θα λυθεί το ζήτημα»

ΥΓ 1. Mail από φίλο αναγνώστη αφιερωμένο εξαιρετικά.

Καλὴν ἑσπέραν κε Κούλογλου

Δεδομένου τοῦ ότι ἡ τρέχουσα ἑβδομάδα ἴσως καὶ νὰ χαρακτηρισθῇ «ἡ ἑβδομάδα τῆς Κεραμέως», σᾶς ἀποστέλλω μὲ τὴν ἰδιότητα τοῦ τζαζίστα τοὺς στίχους ἑνὸς τραγουδιοῦ ποὺ γράφω αὐτὴν τὴν περίοδο καὶ ἀποτελεῖ μέρος τοῦ ἐπερχομένου ἄλμπουμ μου «12 συκοφαντημένα θύματα ἀναζητοῦν τίμιον δικηγόρον». Τὸ περὶ οὗ ὁ λόγος τραγούδι, ποὺ ὑπερασπίζεται τὸν ἄπορον φοιτητή, ποὺ γίνεται ἐξ ἀνάγκης «αἰώνιος», φέρει τὸν τίτλο: «»Αἰωνία τοῦ ἡ μνήμη τοῦ αἰωνίου φοιτητοῦ» – ἔψαλλε ἡ Κεραμέως» (καὶ ἔχει βεβαίως ἔμμεση ἀναφορὰ στὴν ἐπιχειρουμένη ἐξίσωσι κολλεγίων καὶ δημοσίων πανεπιστημίων). Θὰ μὲ τιμήσῃ ἰδιαιτέρως ἂν τὸ βρῆτε ἐνδιαφέρον καὶ ἄξιο νὰ δημοσιευθῇ στὸ site σας.

«Αἰωνία του ἡ μνήμη τοῦ αἰωνίου φοιτητοῦ» – ἔψαλλε ἡ Κεραμέως
«Ἄει στο διάολο τὰ παράσιτα, νὰ φύγουνε γι” ἀλλοῦ» – εἶπε κι ὁ νοικοκυραῖος
«Μετατρέψου καὶ ἐσὺ εἰς φοιτητὴν μελετηρόν» – ξέσπασε ὁ Εὐρωπαῖος
«Τὸ ἐδῶ Πανεπιστήμιον εἶναι οὐδόλως αὐστηρόν» – ναί, εἶν” αὐτὸ γνωστὸν εὑρέως

 Μὰ τὸ μέτρο αὐτὸ θὰ πλήξῃ τὸν καλὸν τὸν φοιτητὴν ποὖν’στὸ χρῆμα ὄχι ἀκμαῖος

Παρ” ἐλπίδα μοιρασιὰ ὑποτροφιῶν ἂν διαταχθῇ, λὲς ποὺ θὰ γενῇ δικαίως;
Κι ὁ μπουμπούνας ἔχει πρόχειρον τὴν νέαν στέγην βρέ – ἔλα, ἀς τὸ ποῦμ” εὐθέως
Μὰ γιὰ ποιὰ Πανεπιστήμια ἡ Νίκη στέργει ντέ; – τὰ ἰδιωτικὰ βεβαίως!

Γιὰ κάποιον ἂν νοιάζωμαι κάπως βαθέως, αὐτὸς εἶν” ὁ καλὸς καθηγητής
ποὺ ἐνῷ καὶ στὴν ἔρευνα εἶναι σπουδαῖος, γραπτὰ θέ” νὰ διορθώνῃ ὁλημερίς
Μὰ ἀπ” τὸ Χάρβαρντ Παπανδρέου τις ὑπῆρξε ἀποφοιτῶν: Γεώργιος ὁ ἀπευκταῖος
Ψευδαισθήσεις μικροαστὲ τὰ περὶ ἀριστείας τὸ λοιπόν – δὲν σ’τὰ λέω αὐτὰ τυχαίως

(Ἡ ὀρθογραφία ἀποτελεῖ μέρος τοῦ καλλιτεχνικοῦ concept).

Μὲ ἐκτίμησιν,
Γιῶργος Θ. Ἀναματερός (Anamateur)

ΥΓ2. Βοήθεια! Περιμένω τις επισημάνσεις αναγνωστών για νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνω μόνος!

Ηλεκτρονική διεύθυνση για τα κακώς κείμενα που μαθαίνετεideas@tvxs.gr
FacebookStelios Kouloglou
Twitter#SteliosKoul


(Visited 27 times, 1 visits today)

Read more:
IMG_5661
Στέλιος Κούλογλου / Πορτογαλία: Γιατί ανέβηκε η ακροδεξιά και έπεσε η Αριστερά

Όπως και σε άλλες χώρες που η ακροδεξιά ανεβαίνει και η Αριστερά πέφτει, τα πρόσφατα αποτελέσματα στην Πορτογαλία προσφέρονται για προβληματισμό. Στη Λισαβόνα κυβερνούσαν από...

Close