Κούλογλου: Ο κ. Χρυσοχοΐδης αφήνει την Αθήνα να είναι Disneyland εγκληματικότητας

Permalink

Τα γεγονότα στην οδό Μενάνδρου είναι αποτέλεσμα «του λάθους του κ. Χρυσοχοΐδη. Έχει ρίξει όλες τις δυνάμεις ενάντια στις καταλήψεις και στα Εξάρχεια – ενάντια στη λεγόμενη ‘πολιτική παραβατικότητα’ – και έτσι οι υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας είναι μια Disneyland εγκληματικότητας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, παρατηρώντας ότι τα μικροεγκλήματα, οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυξάνονται καθημερινά.

Μιλώντας, επίσης, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης σχετικά με το προσφυγικό, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, τόνισε πως «η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό είναι ένα φιάσκο». Όπως εξήγησε, «όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, στην Μόρια υπήρχαν μόνο 5500 πρόσφυγες. Τώρα είναι 20.000. Συνολικά στα νησιά ήταν 15.000, ενώ τώρα είναι 40.000. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταργήθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αλλάξει 3-4 υπουργούς και 3-4 πολιτικές για τους πρόσφυγες. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που εξαγγέλλουν αστεία πράγματα όπως τον φράχτη των 2,7 χιλιομέτρων που τάχα θα αναστείλει τις προσφυγικές ροές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει προσλήψεις αστυνομικών, γιατρών και άλλων ειδικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, αλλά με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από την ΝΔ, όλα αυτά πήγαν πίσω».

«Για το προσφυγικό δεν φταίει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και η ΝΔ. Είναι ένα πρόβλημα γεωπολιτικό. Η Νέα Δημοκρατία, όμως, φταίει για την διαχείριση αυτού του προβλήματος. Δεν γίνεται πολιτική μόνο με την επικοινωνία και την προπαγάνδα. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα ούτε με τους φράχτες ούτε ρίχνοντας ευθύνες στις ΜΚΟ. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να πάψει να στοχεύει απλά στο να διασκεδάζει τις εντυπώσεις», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την εφαρμογή των συμφωνιών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων, που όμως δεν εφαρμόζονται υπό τον φόβο της ακροδεξιάς, η οποία χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να δημαγωγήσει και να αυξήσει τις δυνάμεις της», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «την ίδια στιγμή θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες, που τώρα είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, θα μείνουν εδώ. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να το αποδεχθούμε και σιγά-σιγά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας. Πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά μεταφέροντας ένα μέρος του βάρους στην ενδοχώρα. Για να γίνει αυτό, όμως πρέπει η κυβέρνηση να μιλήσει με ειλικρίνεια στους πολίτες».

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης: https://www.youtube.com/watch?v=OmUdTJRtkw8
Δείτε εδώ την συνέντευξη στον ΑΝΤ1: https://youtu.be/A4WTdZRsDXo


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κούλογλου για Ουκρανία: ο Πούτιν είναι η ονείρωξη της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ

Η βάρβαρη εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων είναι «η ονείρωξη του ΝΑΤΟ και της Ουάσιγκτον», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,...

Close