Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι ευγνώμων στον Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών

Permalink

«Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι ευγνώμων στον κ. Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είπε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Β. Μακεδονίας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Πράγματι, είναι μια Συμφωνία που έπρεπε να γίνει, και ξέρουμε ότι παρασκηνιακά και η ΝΔ συμφωνούσε. Προσχηματικές ήταν οι αντιρρήσεις της για προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

«Χαίρομαι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ότι όχι μόνο θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και ότι θα την τιμήσει κιόλας», σχολίασε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας ότι προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ότι θα χρησιμοποιήσει τις διαδικασίες για την ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ, ώστε να μπλοκάρει την Συμφωνία. «Αυτή η δήλωση έχει ξεχαστεί πλέον, και καλώς, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών συμφέρει την χώρα και την Μακεδονία μας, καθώς παίρνουμε πίσω όλα όσα είχαν υφαρπάξει οι εθνικιστές γείτονές μας», τόνισε ο Στ. Κούλογλου.

«Η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή και αποτελεί και μια επιβράβευση της πολιτικής που οδήγησε στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αποδεικνύεται ότι ήταν απαραίτητη για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Β. Μακεδονία και στην Αλβανία, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι θα πρέπει η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια να συνοδεύεται από αυστηρές προϋποθέσεις. «Τα υποψήφια μέλη έχουν σημαντικά προβλήματα: Δικαιοσύνης, διαφθοράς, και άλλα. Θα πρέπει να μεριμνήσουμε ότι η διεύρυνση θα έχει ως προαπαιτούμενο τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών. Στις προηγούμενες διευρύνσεις αρκετά από τα κράτη μέλη που μπήκαν στην ΕΕ έφεραν μαζί τους και πολλά προβλήματα, όπως οι ακροδεξιές κυβερνήσεις στην Ουγγαρία και στην Πολωνία. Να φροντίσουμε να μην δουν τα νέα μέλη την ΕΕ ως μια αγελάδα την οποία αρμέγουμε και της οποίας τις αξίες και την ιστορία δεν σεβόμαστε».

 


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
Σ.Κούλογλου στη γαλλική τηλεόραση: Θα καταργήσουμε και τις εκλογές;

Αιχμηρή συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στο κανάλι της γαλλικής Βουλής και Γερουσίας, με κριτική της «νέας τρόικας» (απειλές, εκβιασμοί και...

Close