Ανοιχτές οι υποψηφιότητες για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος

Permalink

Oι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, που έχει θεσπιστεί ύστερα από πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου στο όνομα της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, άνοιξαν.

Μπορείτε να προτείνετε έναν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ως υποψήφιο για το φετινό βραβείο, στέλνοντας ένα email εδώ: guengl.press@europarl.europa.eu

Το βραβείο θεσπίστηκε το 2018 στο όνομα της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια. Έκτοτε δίνεται κάθε χρόνο σε εκείνες και εκείνους που βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, και τις ζωές των οικείων τους σε δοκιμασία, για να αποκαλύψουν σκάνδαλα προς όφελος όλων μας.

Το 2018 το βραβείο είχε απονεμηθεί στον Ραφαέλ Αλέ, τον μάρτυρα που αποκάλυψε τα LuxLeaks, και στον Γιαν Κούτσιακ, τον δολοφονημένο Σλοβάκο δημοσιογράφο, ενώ το 2019 στον Τζούλιαν Ασάνζ, στην Γιασμίν Μοταργέμι, του σκανδάλου της Nestle και στον Ρούι Πίντο, τον άνθρωπο που αποκάλυψε τα Football Leaks.

Το βραβείο στοχεύει να υποστηρίξει τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και να δώσει θάρρος σε πολλούς ακόμη να συνεχίσουν να ξεσκεπάζουν σκάνδαλα διαφθοράς και κακές πρακτικές που στρέφονται εις βάρος όλων μας.

Η κριτική επιτροπή του βραβείου, αποτελούμενη από δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα ανακοινώσουν στα τέλη του Μαρτίου τους πιθανούς νικητές, ενώ η απονομή του βραβείου θα γίνει την Τετάρτη 22 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
1947693
Κομισιόν: Η Ελλάδα αποφασίζει για τις συντάξεις

  Η τελική ευθύνη για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος εναπόκειται στις εθνικές αρχές, τονίζει η Κομισιόν απαντώντας σε...

Close