Κούλογλου για προσφυγικό: Ο Μηταράκης βομβαρδίζει τις μεγάλες πόλεις της χώρας

Permalink

Με αφορμή την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, “βλέπουμε στην Ελλάδα μια ανησυχητική στροφή προς την ακροδεξιά”, παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στο Status FM της Θεσσαλονίκης.

“Η απόφαση του κ. Μηταράκη να κόψει το επίδομα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ προς τους πρόσφυγες που έχουν άσυλο, και να τους διώξει από τις δομές ασύλου όπου φιλοξενούνται τώρα, είναι και ακροδεξιά και επιβλαβής για την Ελλάδα. Πρόκειται για περίπου 11.000 ανθρώπους μέχρι στιγμής. Εάν αυτούς τους ανθρώπους τους αφήσεις ένα μήνα χωρίς στέγη και χωρίς κανένα εισόδημα, θα κατευθυνθούν προς τις μεγάλες πόλεις της χώρας για να ζητήσουν δουλειά. Μη γνωρίζοντας την γλώσσα, και δεδομένου και του προβλήματος ανεργίας που έχουμε, θα καταλήξουν είτε να ζητιανεύουν, είτε να προβαίνουν σε παράνομες πράξεις για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Ο κ. Μηταράκης με την απόφαση του βομβαρδίζει τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με ανθρώπινες βόμβες”, εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και σύμμαχοι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν γράψει ότι η απόφαση του κ. Μηταράκη είναι παράλογη. “Η απόφαση αυτή απλώς χαϊδεύει τα αυτιά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου”, προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες φαίνεται ότι η πλειοψηφία επικροτεί τις κινήσεις της κυβέρνησης στον Έβρο, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολίασε ότι “πρόκειται για αμφισβητούμενα ερωτήματα που έχουν σκοπό να λάβουν τις απαντήσεις που θέλει αυτός που τα θέτει. Επίσης γίνονται εν θερμώ. Όταν μια χώρα δέχεται επίθεση -ένα είδος επίθεσης είναι αυτό που κάνει ο Ερντογάν, έστω και με δυστυχισμένους ανθρώπους ως όπλο- η τάση παγκοσμίως είναι ο κόσμος να συσπειρώνεται γύρω από την κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτείται στο σύνολο της η κυβερνητική πολιτική. Ας περιμένουμε να δούμε πόσο θα κρατήσει η στάση αυτή. Εξάλλου οι δημοσκοπήσεις είναι μια εικόνα της στιγμής, που μπορεί να αλλάξει”.

“Το ζήτημα όμως είναι άλλο: Τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη και το 98% να έλεγε ότι πρέπει να πυροβολούμε όποιον πρόσφυγα περνά τα σύνορα, θα σας απαντούσα ότι αυτή είναι μια λάθος αντίληψη. Είναι μια αντίληψη που μας απομακρύνει από την Ευρώπη. Που πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, αλλά και τον τουρισμό μας. Ήδη οι ΗΠΑ έχουν βγάλει ταξιδιωτική οδηγία για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί ευρωπαϊκή πολιτική. Η ιδέα ότι εάν τους βασανίζουμε εδώ, θα πάψουν να έρχονται, είναι αποτυχημένη. Ότι και να περιμένει αυτούς τους ανθρώπους εκεί που θα πάνε, είναι σίγουρα καλύτερο από τους βομβαρδισμούς και τον πόλεμο στην χώρα τους, από την οποία φεύγουν”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/status-fm-080320

 


(Visited 64 times, 1 visits today)

Read more:
KOYLOGLOY
Κούλογλου: H χώρα σε κρίση, η αξιόπιστη και ενωμένη αντιπολίτευση είναι απαραίτητη

«Η χώρα έχει μπει σε πολιτική κρίση. Δεν έχει ξανασυμβεί να αποχωρούν δυο υπουργοί και ένας πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού, δύο...

Close