Παρέμβαση Κούλογλου στην Ολομέλεια για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Permalink

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά την διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, απαντώντας στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή, Πάτρικ Γιάκι, που πανηγύριζε για την πολιτική την χώρας του και της Ουγγαρίας να παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές συμφωνίες και να μην δέχονται εδώ και τρία χρόνια κανέναν πρόσφυγα.

«Κάποιοι από τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας, της χώρας μου, προέρχονται από το Ιράκ. Έφυγαν από εκεί μετά από τον καταστροφικό πόλεμο με τους τουλάχιστον 1.000.000 νεκρούς. Η χώρα σας ήταν ανάμεσα στην Συμμαχία των Προθύμων υπό τον Τζώρτζ Μπους, που εισέβαλε στο Ιράκ και κατέστρεψε την χώρα. Γιατί δεν παίρνετε καμία ηθική ή πολιτική ευθύνη για την καταστροφή που εσείς δημιουργήσατε;», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανταπάντηση του Πολωνού ευρωβουλευτή ότι δεν είναι όλοι οι πρόσφυγες από το Ιράκ, ο Στέλιος Κούλογλου τον παρότρυνε: «Τότε πάρτε τουλάχιστον τους Ιρακινούς!»


(Visited 58 times, 1 visits today)

Read more:
367179-soultanato
ΣουλταΝΑΤΟ…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close