Κούλογλου για κορονοϊό: Τα δυο κρίσιμα συμπεράσματα από την επιδημία

Permalink

Δυο κρίσιμα συμπεράσματα απορρέουν από την επιδημία του κορονοϊού, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στο Δελτίο Ειδήσεων του Ιόνιαν TV.

“Πρώτον, όταν καταστρέφουμε το περιβάλλον αυτό γυρνά εναντίον μας. Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι η καταστροφή των παρθένων δασών του πλανήτη και η διαταραχή των οικοσυστημάτων που αυτή προκάλεσε, μας έφερε σε επαφή με ιούς που υπήρχαν μεν, αλλά δεν προσέβαλαν μέχρι τώρα ανθρώπους. Δεύτερον, με την οικονομική κρίση, ιδίως μετά το 2008, έχει αποδυναμωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας. Αυτό δημιουργεί συνθήκες όπου οι κοινωνίες δεν έχουν τα μέσα για να αντισταθούν. Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι χαρακτηριστικό”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής και συμπλήρωσε:

“Εκτός από τα προσωρινά μέτρα υγιεινής και ασφαλείας, 83 ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες έχουμε υπογράψει μια επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Σαρλ Μισέλ, στην οποία επισημαίνουμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τώρα να αλλάξουμε κοινωνική πολιτική στην Ευρώπη, και να ενισχύσουμε τα δημόσια συστήματα υγείας – κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες της Ευρώπης. Δεν ακούμε να γίνεται μια κριτική για την κοινωνική και οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας ή εν προκειμένω για την αποδυνάμωση των συστημάτων υγείας, όπως είδαμε στην Ιταλία, βλέπουμε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και θα δούμε σίγουρα και αλλού. Πρέπει αυτό να αλλάξει”.

Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη του Στ. Κούλογλου:


(Visited 556 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Στον Βόλο ο Στ. Κούλογλου σε εκδήλωση ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς

Στον Βόλο θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα την...

Close