Κούλογλου: Το lockdown είναι αναγκαίο, αλλά χρειάζονται κι άλλα μέτρα

Permalink

“Το lockdown είναι απαραίτητο αλλά δεν αρκεί. Ούτε στην Ελλάδα ούτε οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο RT και στην γαλλική εφημερίδα Humanite, και τόνισε ότι “χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, και όπως τονίζουν οι πολλοί ειδικοί πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ. Να εντοπίσουμε κάθε πολίτη που έχει προσβληθεί. Χωρίς τα τεστ δεν έχουμε πραγματική εικόνα της κατάστασης. Για παράδειγμα, η Ισπανία ήδη προμηθεύτικε 640.000 τεστ ταχείας διάγνωσης, που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά, τα οποία θα αποστείλει πρώτα στους εργαζομένους στον κλάδο της υγείας και έπειτα στους ηλικιωμένους. Με το lockdown περιορίζουμε τον ιό για την ώρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον να υπάρξει πάλι έξαρση”.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο ευρωβουλευτής είπε πως “καθώς τα πλήγματα είναι σοβαρά, ειδικά στην Ελλάδα όπου η οικονομία μόλις είχε αρχίσει να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς μετά την κρίση των τελευταίων δέκα ετών, χρειαζόμαστε συγκεκριμένα και γενναία μέτρα για να αποφύγουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση, που θα έχουμε στο μέλλον ανεξαρτήτως της έκβασης της πανδημίας”.

Επίσης, ερωτηθείς για την κατάσταση με το προσφυγικό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε σχέση με την πανδημία, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι “τα νησιά αυτά είναι ωρολογιακές βόμβες. Έχουμε μια κατάσταση όπου πολλοί άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι στο ίδιο μέρος, η υγεία των οποίων είναι εξασθενημένη, και έτσι είναι ευάλωτοι στον ιό. Για την ώρα δεν έχουμε κρούσμα στις δομές αυτές – ή τουλάχιστον δεν ξέρουμε για κάποιο. Εάν όμως υπάρξουν κρούσματα, ούτε η αστυνομία, ούτε οι δυνάμεις του στρατού θα μπορέσουν να συγκρατήσουν την πανδημία, με αποτέλεσμα και οι μετανάστες και οι κάτοικοι των νησιών να μολυνθούν. Η κυβέρνηση, κυρίως για πολιτικούς λόγους και παρά τις συστάσεις, δεν δέχεται να μεταφέρει τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα, και προσπαθεί να ελέγξει την είσοδο και την έξοδο των κέντρων κράτησης – κάτι πρακτικά αδύνατο αφού τα κέντρα αυτά δεν είναι οργανωμένες δομές”.


(Visited 52 times, 1 visits today)

Read more:
ekthesi3
Ποιος ορίζει τα όρια της γελοιογραφίας; Μια συζήτηση με δυο κορυφαίους σκιτσογράφους στο Ευρωκοινοβούλιο

Ποιος ορίζει τα όρια της γελοιογραφίας; Που σταματά ο σεβασμός και που ξεκινά η προσβολή; Ποιος είναι ο σκοπός αλλά...

Close