Κούλογλου: Με χειροποίητα γάντια στα νοσοκομεία, είμαστε στο έλεος του Θεού

Permalink

Πολύ θετική χαρακτήρισε την στάση των πολιτών που ακολουθούν τις οδηγίες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη του στο Kozani TV. “Είναι επίσης πολύ θετικό ότι δεν έχουμε πολλά θύματα σε σχέση με άλλες χώρες. Το αρνητικό είναι ότι έχουμε θύματα που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι σε μια σειρά από περιπτώσεις, όπως και στη Μακεδονία, που οι ασθενείς παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και ενώ αναφέρουν ότι έχουν συμπτώματα η οδηγία είναι να καθίσουν στο σπίτι. Μια τέτοια περίπτωση είναι της νεαρής γυναίκας που πέθανε στο σπίτι ενώ διαμαρτυρόταν για μέρες για τα συμπτώματα που είχε. Ο ΕΟΔΥ, είτε επειδή δεν έχει τεστ είτε επειδή η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μην κάνει τεστ, έδινε οδηγίες να μένει ο κόσμος ακόμη και με συμπτώματα σπίτι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το τονίζει διαρκώς: τεστ, τεστ, τεστ. Πρέπει να πολλαπλασιαστούν για να έχουμε σαφή εικόνα του τι συμβαίνει στην χώρα. Εάν δε γίνει μια σαφέστατη χαρτογράφηση, πόσοι έχουν επιμολυνθεί και έτσι να χαράξουν οι αρχές στρατηγική, η μόνη μας ελπίδα είναι να προσευχόμαστε στο Θεό που προς το παρόν έχει δείξει επιείκεια. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε, όμως, μόνο στο Θεό. Πρέπει και η κυβέρνηση να κάνει καλά την δουλειά της”.

Ο ευρωβουλευτής, όμως, παρατηρεί πως “το σύστημα δεν είναι καθόλου καλά οργανωμένο. Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας ζήτησαν από το προσωπικό να φτιάξει χειροποίητες μάσκες. Βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ δήλωσε ότι έστειλε 10 δείγματα και πήρε αποτελέσματα για τρία!  Την ίδια στιγμή δίνονται εξωφρενικά ποσά σε ιδιωτικές εταιρείες ενώ δημόσιοι οργανισμοί έχουν εδώ και μέρες δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 1000 τεστ την ημέρα με πολύ λιγότερο κόστος. Πρέπει να σταματήσει η πρακτική κάποιοι να κάνουν business μέσα στην κρίση”.

Επίσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε την ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. “Η ΕΕ καλείται να παίξει τον ρόλο της ως ένωση κρατών που δείχνουν αλληλεγγύη μεταξύ τους. Με την λογική ο σώζων εαυτόν σωθήτω δεν μπορούμε να προχωρήσουμε”, δήλωσε και ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρακράτησης ιατρικού υλικού προοριζόμενο για την Ελλάδα και την Ιταλία στην Γερμανία και την Τσεχία αντίστοιχα – ένα ζήτημα για το οποίο ο ευρωβουλευτής με επείγουσα ερώτηση του ζήτησε την παρέμβαση της Κομισιόν.

“Σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να εγκριθεί το ευρωομόλογο – το κορονο-ομόλογο, όπως λέγεται. Αυτό θα είναι μιας μορφής αλληλεγγύη στην πράξη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ιδίως προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, δηλαδή τα κράτη του Νότου. Προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε μια πρωτοβουλία εννέα πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών, την οποία πολύ καλά έκανε και συνυπέγραψε και ο κ. Μητσοτάκης, με την οποία ζητούν από το Συμβούλιο και την Κομισιόν να εγκριθεί αυτό το ομόλογο, το οποίο αρνείται από την αρχή της κρίσης η Γερμανία”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου εμφανιζόμενος όμως απαισιόδοξος. “Η Γερμανία και οι άλλες χώρες, που είναι καλύτερα οχυρωμένες οικονομικά, θα κοιτάξουν τον εαυτό τους.

Για αυτό είναι μεγάλη ανάγκη να πάρουμε γενναία μέτρα για την κοινωνία ώστε να την προφυλάξουμε από μια μεγάλη καταστροφή. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα με τα 400 ευρώ για δυο μήνες, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Στα μέτρα άλλων χωρών προβλέπεται η κάλυψη του 100% και του 80% του μισθού των εργαζόμενων που χάνουν αναγκαστικά την δουλειά τους. Αυτό πρέπει να γίνει και σε εμάς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες μας, και για τους δικηγόρους, και για τους καλλιτέχνες μας, που αποτελούν μέρος του πολιτισμού μας αλλά της βιομηχανίας του τουρισμού μας, για όλους τους κλάδους. Επίσης, για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αναπληρωθεί ο τζίρος που έχασαν. Διαφορετικά θα καταρρεύσει η οικονομία μας. Αν και αρχίζω να το υποψιάζομαι σοβαρά αυτό: Ότι κάποιοι στην κυβέρνηση επιθυμούν να καταρρεύσει οικονομία για να  αλλάξει  η κοινωνία σε όφελος των ισχυρών και σε βάρος των πιο αδύνατων».

Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα:   https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/260320a
Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη στο Kozani TV:   https://youtu.be/6IagmWxr_U4


(Visited 27 times, 1 visits today)

Read more:
ÅÕÑÙÐÁÉÊÇ ÁÑÉÓÔÅÑÁ - ÇÌÅÑÉÄÅÓ  ÌÅËÅÔÇÓ ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ - GUE/NGL
Gazzetta Weekend Journal: Μια κουβέντα για τα Media με τον Στέλιο Κούλογλου

Το Gazzetta Weekend Journal συνάντησε στο Στρασβούργο τον Στέλιο Κούλογλου για μια συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στο χώρο της...

Close