Κούλογλου: 800 χιλιάδες εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από τα κυβερνητικά μέτρα

Permalink

“Στην οικονομία ό,τι δίνεις, παίρνεις”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. “Εάν δίνεις πολύ λίγα, ωθείς την οικονομία σε ύφεση, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνεις τίποτα πίσω, όπως για παράδειγμα φόρους. Εάν μειωθεί πολύ το ΑΕΠ μας, λόγω της πανδημίας, θα μεγαλώσει αυτομάτως το χρέος. Για να διατηρήσουμε το χρέος σε λογικά επίπεδα θα πρέπει να μειώσουμε την ύφεση. Πως θα το κάνουμε αυτό; Ρίχνοντας περισσότερα χρήματα στην οικονομία”, εξήγησε.

“H κυβέρνηση έχει δώσει ελάχιστα χρήματα, ειδικά εάν συγκρίνουμε το ποσό αυτό με εκείνο που έδωσαν άλλες χώρες με οικονομίες αντίστοιχου μεγέθους. Εμείς έχουμε ρίξει στην οικονομία 5,8 δισ ευρώ, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ μας. Η Πορτογαλία, με παραπλήσιο ΑΕΠ, έριξε 28 δισ ευρώ, δηλαδή το 9,5% του ΑΕΠ της. Η Ισπανία, από την άλλη, έχει λάβει μέτρα ύψους 200 δισ ευρώ, περίπου το 20% του ΑΕΠ της! Τα χρήματα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση πρέπει συνεπώς να αυξηθούν”, προσέθεσε, ενώ παρατήρησε πως “υπάρχουν πάνω από 800.000 εργαζόμενοι που έχασαν την δουλειά τους, και έχοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν καλύπτονται από τα μέτρα. Αυτοί μένουν τελείως ανυπεράσπιστοι. Επίσης υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις, είναι αυτές που στηρίζουν την οικονομία, που δεν ενισχύονται όσο θα έπρεπε”.


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
230459-dciqi4pxkaapbhd1497286493
Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για το σεισμό στη Μυτιλήνη

Ερώτηση κατέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια του φονικού σεισμού που εκδηλώθηκε χτες στη θαλάσσια περιοχή της...

Close