Καλύτερα ας επιδοτήσουν κεριά και παγκάρια. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs

Permalink

Είναι το καλύτερο που διάβασα: «Ως αναρχικός, αποτίω με σεβασμό τον Στέλιο Πέτσα. Τον πρώτο εν ενεργεία υπουργό που συμβούλεψε δημόσια τους πολίτες για το πώς θα εξαπατήσουν το κράτος. @DelgadoSero» , σχολίαζε το tweet για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος συμβούλεψε τους πολίτες να στείλουν sms ότι πάνε σούπερ μάρκετ και να πάνε εκκλησία! Όπως συμβαίνει και με άλλες απίστευτες ατάκες Γεωργιάδη, και όχι μόνο, η συγκεκριμένη λογοκρίθηκε ελαφρώς από τα ΜΜΕ και δεν προβλήθηκε καθόλου.

Ίσως δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο παγκοσμίως, υπουργός να δίνει συμβουλές εξαπάτησης της πολιτικής της κυβέρνησής του. Στη Βουλγαρία, η κυβέρνηση αντιμετώπισε το ζήτημα με περισσότερο σεβασμό στους θεσμούς. Στη γειτονική χώρα, το ιερατείο επιμένει να αφήνει ανοικτές τις εκκλησίες που συνεχίζουν να λειτουργούν (κεντρική φωτογραφία). Μάλιστα ο Μητροπολίτης Γαβριήλ εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να δηλώσει δεν υπάρχει μετάδοσης του ιού στην εκκλησία ή με τη θεία μετάληψη.

Μεταξύ των επιχειρημάτων του, ήταν ένα ζωγραφισμένο, κόκκινο αυγό που παρουσίασε στην κάμερα, το οποίο είχε φυλάξει για 15 χρόνια και το οποίο δεν είχε ακόμη χαλάσει, αλλά απλώς ξεραθεί. Προσπαθώντας να ελέγξει την επιδημία που έχει προκαλέσει λιγότερα θύματα και από την Ελλάδα, ο  πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ πρότεινε στην εκκλησία μια εναλλακτική, ρεαλιστική λύση: να επιδοτήσει η κυβέρνηση του τις ζημιές των εκκλησιών, που δεν θα πουλήσουν κεριά!

Μια άλλη λύση που προτείνει η στήλη στον κ. Πέτσα, είναι η μεξικανική: δύο επίσκοποι  πέταξαν με μικρά αεροπλάνα πάνω από τις ενορίες και τις περιφέρειές τους και τις ράντισαν με αγιασμό, για να φύγει το κακό. «Χρησιμοποιούμε ένα από τα πιο όμορφα εργαλεία που έχουμε, που είναι η ευλογία του Θεού σε μία δύσκολη στιγμή, αλλά ξέρουμε ότι η δύναμη του Θεού είναι πολύ μεγάλη» δήλωσαν στους δημοσιογράφους.

Επιστρέφοντας στις εξελίξεις στη γειτονιά, οι θρησκευτικοί ηγέτες της ορθόδοξης εκκλησίας στη Βουλγαρία απέρριψαν τελικώς την πρωθυπουργική πρόταση για την αποζημίωση των κεριών καθώς και την έκκληση των αρχών να μεταδοθούν οι λειτουργίες ζωντανά από την τηλεόραση. Η Βουλγαρία είναι η μόνη ορθόδοξη χώρα όπου οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Εκτός και αν οι Έλληνες πιστοί ακολουθήσουν τις συμβουλές Πέτσα. Και δεν ξεχάσουν να τον ανταμείψουν με κανένα σταυρουλάκι, στα ψηφοδέλτια των ερχόμενων εκλογών..


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
katseli
Λούκα Κατσέλη: Το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Το βιβλίο  "Δίνες και Ευθύνες", της Λούκα Κατσέλη, ήταν η αφορμή για τη συνέντευξη που ακολουθεί. Σε κρίσιμες θέσεις στις...

Close