Ορισμένες παρατηρήσεις πάνω στο διάγγελμα Μητσοτάκη. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς».

Ο  ΠΟΥ έχει ζητήσει από τα κράτη «πρόληψη, αγωγή υγείας με προφύλαξη με ατομικά μέτρα υγιεινής, με κοινωνική απομόνωση» αλλά προπαντός «τεστ, τεστ, τεστ». Γιατί γίνονται με το σταγονόμετρο;

  • «Ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας χτίζεται, ήδη, καθώς, σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες».

Χθεσινή είδηση: Για τη διακοπή πραγματοποίησης συγκεκριμένων εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστήρων ενημερώνει εσωτερικό έγγραφο που διακινείται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

  • «Ενώ, μέχρι σήμερα, σχεδόν 5 εκατομμύρια είναι οι συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις με τη βοήθεια δεκάδων χιλιάδων φιλότιμων εκπαιδευτικών»

Κανένα μέτρο για τα παιδιά που δεν έχουν υπολογιστές σπίτι;

  • «Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να προσθέσουμε αμέσως εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ, ώστε να προσεγγίσουμε γρήγορα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Υλικοτεχνική υποδομή δεν υπάρχει, ούτε προσωπικό για κάτι τέτοιο. Για τις ΜΕΘ χρειάζονται ειδικευμένοι εντατικολόγοι που δεν υπάρχουν. Με την ευκαιρία: η έτοιμη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ζακύνθου έχει αρχίσει να λειτουργεί; Οι ΜΕΘ στο νέο, υπερσύγχρονο νοσοκομείο Χαλκίδας, που δεν λειτουργεί;

  • «Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα».

Προκλητικές αυξήσεις για golden boys των ΔΕΚΟ εν μέσω πανδημίας. Eδώ οι λεπτομέρειες

«Και βγήκαν συμπεράσματα, που θα μας συνοδεύουν για καιρό. …όταν το κράτος δεν γίνεται λάφυρο της εξουσίας, τότε μετατρέπεται σε αληθινή Πολιτεία».

Εξωφρενική συμφωνία 30 εκατ. ευρώ με ιδιώτες για τα τεστ κορωναϊού 

  • «Είναι σίγουρο πως, όταν περάσει η κρίση, θα βλέπουμε αλλιώς τους ανθρώπους που γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα ανησυχούμε αν το παλικάρι στο μηχανάκι δεν φοράει το κράνος του. Και θα λέμε καλημέρα στις γυναίκες και στους άντρες που θα αδειάζουν τους κάδους της γειτονιάς μας».

Aδ. Γεωργιάδης: «Τι θα τα κάνει τα λεφτά ο Έλληνας; Ταξίδια δεν μπορεί να κάνει. Σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει. Σε κατάστημα να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά θα γίνει ο καθένας;».

  • «Ήδη, 750.000 εργαζόμενοι εισπράττουν την ενίσχυση των 800 ευρώ».

Γαλλία: το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού
Σουηδία: το κράτος πληρώνει το 95% του μισθού
Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ισπανία: το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού
Δανία, Πορτογαλία: το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού

  • «Η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε μία πρωτοφανή κρίση. Και αντέδρασε γρήγορα: Διαθέτει περισσότερα από 14 δις για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις ».

Ουραγός η Ελλάδα σε έρευνα του Ινστιτούτου Bruegel για τα οικονομικά μέτρα στήριξης.

  • «Και 85.000 επιστήμονες δήλωσαν συμμετοχή σε προγράμματα αμειβόμενης τηλεκατάρτισης ».

110 εκατομμύρια ευρώ θα εισπράξουν συνολικά οι επιστήμονες-δικαιούχοι της δράσης και 86 κατ. ευρώ εκατ. ευρώ που θα μοιραστούν οι μετρημένοι στα δάχτυλα, ενδιάμεσοι, χωρίς να επενδύσουν το παραμικρό και χωρίς να παράσχουν κάποια σοβαρή υπηρεσία. Μόλις 600 ευρώ θα πάρει ο κάθε επιστήμονας και 470 ευρώ το ΚΕΚ ανά καταρτιζόμενο!

  • «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές. Γιατί μια κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή: Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του».

  • «Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία».

Χρειαζόταν 10 λεπτά διάγγελμα για την έμμεση αναγγελία εκλογών;

  • «Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!»

Nα και κάπου που συμφωνούμε!


(Visited 23 times, 1 visits today)

Read more:
Στρατηγική υπομονή..
Στρατηγική υπομονή…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close