Αποκάλυψη: τo ύπουλο κυβερνητικό σχέδιο να τρελάνουν τους πολίτες. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Το ένα βράδυ ο υπουργός « Προστασίας » του Πολίτη στέλνει τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή και στην Κυψέλη επειδή συνωστίζονταν νέοι. Το άλλο γίνεται του συνωστισμού στην Ομόνοια, αλλά η αστυνομία άφαντη. Πιστώνεται στα θετικά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχθηκε το λάθος του, την επομένη. Αλλά το ίδιο βράδυ, γιατί δεν επενέβη η αστυνομία κ. Χρυσοχοίδη; Όχι για να δείρει πάλι, αλλά για να απομακρύνει τους πολίτες. Δεν κολλάει ο ιός στην Ομόνοια;

Προχθές η κυβέρνηση ανακοινώνει τα σχέδια της για τον τουρισμό, κλειδί των οποίων αποτελεί ο έλεγχος αντισωμάτων των υποψήφιων ξένων τουριστών. (Από την Ιταλία μέχρι τη Βουλγαρία, οι κυβερνήσεις έχουν βγάλει κουπόνια για να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό, που φαίνεται η πιο πρακτική λύση, αλλά δεν είναι της στιγμής). Χθες βγαίνει ο κ. Τσιόδρας  και τονίζει ότι δεν συστήνεται η χρήση των αντισωμάτων για τη διάγνωση του κοροναϊού. Να οργανωθούμε παιδιά, που λέει και το ανέκδοτο.

Την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι η εστίαση θα ανοίξει οριστικά την 1η Ιουνίου. Μάλιστα εξηγεί ότι τα αποτελέσματα των πρώτων φάσεων της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων θα γίνουν γνωστά στο τέλος Μαΐου και είναι λογικό να περιμένουμε να γίνει το βήμα σωστά, ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης (δηλαδή του ίδιου υπουργείου) Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνει  σε άλλη συνέντευξη του την ίδια μέρα, ότι το πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης θα ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα.

Περίεργο επιστημονικό φαινόμενο διάσπασης.. του ατόμου στη περίπτωση Αδωνι, ο οποίος κάνει μέσα σε λίγες ώρες δυο διαφορετικές, άκρως αντικρουόμενες δηλώσεις για το ίδιο θέμα, την συνέχιση της καταβολής μειωμένου ενοικίου από τους εμπόρους. Το πρωί δηλώνει αποφασιστικά:  «Θα υπάρχει ρύθμιση για τη μείωση των ενοικίων μέχρι το τέλος του χρόνου». Λίγες ώρες μετά ότι «δύσκολα θα ικανοποιηθεί το αίτημα των εμπορικών συλλόγων για μειωμένα ενοίκια μέχρι το τέλος του έτους… οδηγεί σε μεγάλη βλάβη στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μπορεί να επηρεάσει πολύ τις αξίες των ακινήτων και τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα πάνω στα ακίνητα. Άρα δεν είναι τόσο απλό για την οικονομία κάτι τέτοιο».

Στο στόχαστρο της ύπουλης κυβερνητικής τακτικής και οι κάτοικοι της Εύβοιας. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δηλώνει ότι δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς την Ευβοια από τη Δευτέρα (που αίρονται οι περιορισμοί μεταξύ νομών). Τρεις ώρες μετά, το δικό του υπουργείο βγάζει την παρακάτω ανακοίνωση: « Από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι για την Εύβοια, από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες».

Την ώρα που επιτρέπουν τις λειτουργίες μέα στις εκκλησίες, κρατούν κλειστή την εστίαση από την οποία εξαρτάται η εργασία και η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, ακόμη και για τα καταστήματα με τραπεζάκια έξω. Και ενώ τα μικρά καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά, αποφασίζουν να ανοίξουν τα πολυκαταστήματα τύπου Mall. Είναι η μοναδική κυβερνητική απόφαση που έχει λογική εξήγηση: είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα. Για τα υπόλοιπα, αν δεν ήταν τόσο ανίκανοι, θα έφτανες να πιστέψεις ότι πάνε πραγματικά να μας τρελάνουν.

ΥΓ Ήδη άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα της υποχθόνιας κυβερνητικής τακτικής στις διαδηλώσεις που πραγματοποίησε χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ένα κράμα εθνικιστών, αρνητών της επιστήμης και θρησκόληπτων, με συνθήματα κατά του 5G, των εμβολίων, των προσφύγων, του ΑΜΚΑ, των μασκών αλλά και υπέρ της Θείας Κοινωνίας. Όπως φώναζαν στο Σύνταγμα, κάτω από τα πλακάτα με τους ήλιους της Βεργίνας, «ο Θεός να μας φυλάει από τους επιστήμονες».  Παρά τον συνωστισμό, η αστυνομία παρέμεινε απαθής. Φαίνεται ότι μετά τη πλατεία Ομονοίας, ο κ. Χρυσοχοίδης έχει πειστεί ότι ο ιός δεν κολλάει ούτε στο Σύνταγμα.

Σκίτσο του Soloup


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
373676-kostologese...
Κοστολόγηση…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close