Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης

Permalink

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σε όλα τα θέματα, από το προσφυγικό και τα ελληνοτουρκικά ως και το τουριστικό με αβάσταχτη ελαφρότητα, τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη του στον Atlas TV της Θεσσαλονίκης.

“Η Ελλάδα πρέπει να κρατά αποφασιστική στάση απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Το να λέμε ότι δεν τρέχει και τίποτα και θα τα βρούμε, τους ωθεί σε περισσότερη προκλητικότητα παρά σε φιλική στάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολεμοχαρείς. Αλλά δεν μπορεί να μπαίνει τουρκικό σεισμογραφικό στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να λέμε ότι το παρέσυραν τα κύματα. Αυτά που έγιναν πρόσφατα στον Έβρο δεν είναι σοβαρές κινήσεις. Ο ένας υπουργός ετοιμάζεται να βάλει φράχτη στον Έβρο χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών, που με την σειρά του για να τα μπαλώσει κάνει αντιφατικές δηλώσεις και διαβήματα για υποθέσεις που μετά χαρακτηρίζει fake news”, σχολίασε ο ευρωβουλευτής για την πρόσφατη ένταση στον Έβρο, και προσέθεσε:

Για το ζήτημα του Έβρου, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι “κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορα της, και καλώς το έκανε τον χειμώνα όταν ο Ερντογάν επιτέθηκε  χρησιμοποιώντας ως βόμβες αδύναμους, κατατρεγμένους ανθρώπους. Αλλά κατά τα άλλα η κυβέρνηση στο προσφυγικό τα έκανε κυριολεκτικά θάλασσα. Η πρόσφατη φαεινή ιδέα των πλωτών φραγμάτων στην θάλασσα διατυπώθηκε και εγκαταλείφθηκε με αβάσταχτη ελαφρότητα. Το ίδιο ισχύει για το υπουργείο Μετανάστευσης που στην αρχή κατήργησε και μετά το επανίδρυσε».

Αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οικονομικά μέτρα απέναντι στην κρίση που προέκυψε από την πανδημία, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι θα “πρέπει να περιμένουμε τις τελικές τροποποιήσεις και τους συμβιβασμούς που θα γίνουν ώστε να συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις σε Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία, που έχουν καλλιεργήσει εχθρικά αισθήματα απέναντι στις χώρες του νότου στην κοινή τους γνώμη.

..Από τα 32 δισ ευρώ που περιέχει η πρόταση -και όχι ακόμη απόφαση- για την Ελλάδα, τα 24 είναι επιχορηγήσεις και 8 δάνεια. Ιδίως τα δάνεια θα συνοδεύονται από κάποιους «μνημονιακούς» όρους. Αυτούς τους όρους κανείς δεν τους ξέρει ακόμη. Γιατί πρόκειται για απόφαση κυρίως πολιτική, του Μακρόν και της Μέρκελ, η οποία γνωρίζει ότι εάν η ΕΕ αποτύχει στη διαχείριση αυτής της νέας κρίσης θα διαλυθεί, και  θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία. Όμως αυτή η πολιτική πρόταση δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα.

Είναι πολύ θετικό ότι προτάθηκε αυτό το πακέτο και είναι πολύ θετικό ότι θα έρθουν πολλά χρήματα στην Ελλάδα. Πρέπει όμως ταυτόχρονα και η κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα έχει πάρει τα λιγότερα μέτρα στην Ευρώπη με το επιχείρημα ότι δεν ήξερε τι θα γίνει στην συνέχεια, να καταλάβει ότι δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία. Ανεξάρτητα από το πως θα διαμορφωθεί το τελικό πακέτο, θα πέσουν πολλά χρήματα στην ελληνική αγορά. Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει ή δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν. Εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους ή θα πάρουν μέχρι και τρεις μισθούς λιγότερους ως το τέλος του έτους. Ο τουρισμός δέχεται καίριο πλήγμα. Αυτά θα οδηγήσουν σε μεγάλη ύφεση και ανεργία, που με την σειρά της βαθαίνει την ύφεση. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο ενισχύοντας την οικονομία και όσους έχουν ανάγκη με γενναία μέτρα τώρα”.

Τέλος, για τη διαχείριση του τουρισμού, ο Στέλιος Κούλογλου υπενθύμισε ότι «ο υπουργός Τουρισμού διαχώρισε τα νησιά σε πολύ επικίνδυνα, επικίνδυνα και λιγότερο επικίνδυνα. Στην συνέχεια, ο υφυπουργός τουρισμού είπε ότι όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις είναι επικίνδυνος! Κατόπιν έχουμε τον γενικό γραμματέα τουρισμού που τον ρωτάνε που θα πάει διακοπές και λέει σε ερημονήσι για να μην κάνει ουρές στα ξενοδοχεία και κινδυνεύσει. Σήμερα έχουμε παραιτήσεις μελών του ΕΟΤ για απευθείας ανάθεση όλης της διαφημιστικής καμπάνιας σε μια ιδιωτική εταιρεία. Χωριά που βάζοντας ο υπουργός κ. Θεοχάρης την Ιταλία στη μαύρη λίστα κόντεψε να προκαλέσει ελληνοιταλικό διπλωματικό πόλεμο. Είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση του τουρισμού;”

“Η κυβέρνηση το μόνο που σκέπτεται είναι πως θα παραχωρήσει δημόσια αγαθά σε ιδιώτες. Μετά το νερό, τη ΔΕΗ, τον ΕΟΤ σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει και τις αεροδιακομιδές, που μέχρι τώρα έκανε η πολεμική αεροπορία. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι κάποιοι του κλέβουν την περιουσία ”, τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

 Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://youtu.be/fsDL_yd5NE4

 


(Visited 21 times, 1 visits today)

Read more:
360607-kouloglou
Sorry, we killed you

Τις πρώτες μέρες του πολέμου, λίγες ώρες μετά την άθλια επίθεση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ, ότι δήθεν υποστήριζα την...

Close