Κούλογλου για απειλές Γεωργιάδη σε Τουλουπάκη: Ο Υπ. Ανάπτυξης αναπολεί άλλες εποχές

Permalink

“Έχουμε να δούμε απειλές και επιθέσεις σε ανακριτές από την δεκαετία του ’60 και την δολοφονία Λαμπράκη, όταν οι ανακριτές που έκαναν καλά την δουλειά τους βρέθηκαν στο στόχαστρο. Ο κ. Σαρτζετάκης βρέθηκε στην φυλακή από την Χούντα, που προηγουμένως είχε απελευθερώσει τους δυο υπεύθυνους για την δολοφονία Λαμπράκη. Φαίνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης αναπολεί άλλες εποχές”, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κανάλι Ένα του Πειραιά για τις απειλές του υπουργού Ανάπτυξης προς την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ε. Τουλουπάκη.

“Πρόκειται για περιστατικό άνευ προηγουμένου ένας εν ενεργεία πολιτικός να απειλεί με φυλάκιση την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται το κράτος Δικαίου και η διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα. Υπάρχουν χώρες στην ΕΕ για τις οποίες εξετάζουμε κυρώσεις επειδή παραβιάζουν το κράτος Δικαίου. Τέτοιες είναι η Πολωνία και η Ουγγαρία. Φοβάμαι ότι έτσι όπως προχωρά η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει και την χώρα μας σε αυτή την δύσκολη θέση. Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν λαλίστατη για κάθε καλή ή κακή παρέμβαση υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για την Δικαιοσύνη, σε αυτό το πρωτοφανές περιστατικό είναι άφαντη. Silver alert!” Τόνισε ακόμη ο ευρωβουλευτής, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ενημέρωσε σχετικά με επιστολή του την διακομματική  επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας είναι μέλος του προεδρείου.

“Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς δεν συμφωνεί με την κα Τουλουπάκη να κατέχει αυτή την θέση. Η εισαγγελέας έχει κατηγορήσει τον κ. Λοβέρδο και ερευνά ακόμη τον ίδιο εν αντιθέσει με άλλους επτά πολιτικούς, που οι υποθέσεις τους έχουν μπει στο αρχείο. Αυτό σημαίνει ότι η κα Τουλουπάκη κάνει την δουλειά της. Ερευνά, και για όσους δεν προκύπτει τίποτα βάζει την υπόθεση στο αρχείο ενώ για άλλους εξακολουθεί και ψάχνει. Μάλλον θα ήθελε και ο κ. Γεωργιάδης θα ήθελε να είχε μπει ήδη στο αρχείο. Η παρέμβασή του, όμως, είναι απαράδεκτη. Ο κ. Γεωργιάδης ως κρινόμενος δεν θα έπρεπε να αξιοποιήσει την θέση που έχει για προσπαθεί να χτυπήσει και να εκβιάσει την κα Τουλουπάκη. Αυτό που της λέει είναι ότι εάν προχωρήσεις σε δίωξη εναντίον μου θα σε βάλω στη φυλακή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει”, συμπλήρωσε, και σημείωσε ότι “η κυβέρνηση κακώς δεν πήρε θέση ασκώντας κριτική στον κ. Γεωργιάδη, αλλά βέβαια δεν του έδωσε και κάλυψη λέγοντας ότι αυτά τα είπε ως απλός πολίτης”.

Όσον αφορά την υπόθεση του σκανδάλου Novartis, “πέρα από το εάν εμπλέκονταν ή όχι πολιτικοί, ο συμβιβασμός της εταιρείας με τις αμερικανικές αρχές είναι κόλαφος και αποδεικνύει την ύπαρξη ενός τεράστιου σκανδάλου. Οι γιατροί συνταγογραφούσαν φάρμακα στον κόσμο χωρίς να υπάρχει ανάγκη, μόνο και μόνο για να πιάσουν το απαιτούμενο πλαφόν ώστε να πάρουν την προμήθεια τους. Επίσης ο κόσμος πλήρωνε αυτά τα σκευάσματα πολύ πιο ακριβά από ότι αλλού. Η χώρα μας ήταν πρώτη στην Ευρώπη σε φαρμακευτική δαπάνη μέσα στην κρίση την ώρα που ο κόσμος δεν είχε χρήματα για άλλες ανάγκες”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της συνομιλίας Παππά-Μιωνή, ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως “από την απομαγνητοφώνηση του αρχείου, που δεν ξέρουμε καν αν είναι αυθεντική, δεν προκύπτει τίποτα το ποινικώς κολάσιμο. Το πρόβλημα είναι στις εκφράσεις και στο ύφος. Αλλά αυτό δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Παππάς προφανώς και έχει ευθύνες γιατί ήταν αφελής. Πήγε σε μια συνάντηση που ζήτησε η ισραηλινή κυβέρνηση χωρίς να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι συζητά με ανθρώπους που μπορεί να χρησιμοποιούν παρακρατικές μεθόδους. Όμως, ο κ. Παππάς δεν ζήτησε να πάει ο Παπασταύρου και να καταθέσει ψευδή πράγματα για την κα Μητσοτάκη, όπως ισχυρίζονται όσοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για παρακράτος. Ανέφερε ότι εάν ο κ. Παπασταύρου γνωρίζει πράγματα ας τα καταθέσει. Το θέμα είναι ότι ο κ. Παπασταύρου, που εμφανίζεται να εμπλέκεται σε όλες τις υποθέσεις σκανδάλων ήδη από τα Panama Papers, είχε στενές σχέσεις με την κα Μητσοτάκη”.

Συμπλήρωσε, δε, πως “βλέπουμε μια προσπάθεια του Τύπου να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την παράνομη ηχογράφηση. Όταν ο κ. Βαρουφάκης έδωσε τις ηχογραφήσεις του από το eurogroup o πρόεδρος της Βουλής τις επέστρεψε ως παράνομες. Εδώ την υιοθέτησαν πλήρως. Αυτά συμβαίνουν με ευθύνη της κυβέρνησης. Παρακράτος δεν είναι όταν ένας υπουργός να συναντάται με έναν επιχειρηματία. Ζήτησε μια κυβέρνηση ισχυρή που παίζει ρόλο στην περιοχή από έναν υπουργό μας να συναντήσει έναν επιχειρηματία. Ποια κυβέρνηση δεν θα το έκανε αυτό; Το θέμα είναι εάν η ελληνική κυβέρνηση κλείνει παράνομες συμφωνίες με αυτόν τον επιχειρηματία. Εάν τον εκβιάζει ή εάν δωροδοκείται από αυτόν. Τίποτα από αυτά δεν προκύπτει από την ηχογράφηση. Άρα γιατί ακριβώς συζητάμε; Είναι τελείως τεχνητή αυτή η ιστορία για να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αδυναμία των κομμάτων που έχουν την ευθύνη για το σκάνδαλο Novartis να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν την ευθύνη. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αυτοκριτικής και διόρθωσης των λαθών”.

Διευκρίνιση: Ο ραδιοφωνικός σταθμός “Κανάλι Ένα” στην απομαγνητοφώνηση του και στην σχετική ανάρτηση του στο διαδίκτυο έβαλε τον παραπλανητικό τίτλο “Ο Παππάς έχει ευθύνες ή είναι αφελής”. Η συγκεκριμένη φράση ήταν “ο Παππάς έχει ευθύνες. Είναι αφελής”. Για άλλη μια φορά, η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία θυσιάζεται στον βωμό μερικών κλικ και μιας χυδαίας πρόσκαιρης δημοσιότητας.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/904-29062020a


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
384659-e_sugkrouse...
Η σύγκρουση…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close