Κούλογλου: Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης πνίγηκε στο Αιγαίο

Permalink

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει την ευκαιρία να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Αρνείται μάλιστα πεισματικά να το κάνει τους τελευταίους μήνες παρά τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς. Ο λεκτικός πατριωτισμός της κυβέρνησης έχει πνιγεί στο Αιγαίο. Αυτό συνέβαινε πάντα με την δεξιά, συμβαίνει και τώρα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην Ευγενία Χατζηγεωργίου, για το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Έπρεπε να ζητήσουμε την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που εξασφάλισε η Ελλάδα με την Κυπριακή Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2019, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να κινείται διαφορετικά.  Από το πλοίο που παρασύρθηκε από τον αέρα στα ελληνικά ύδατα έως τους πρόσφυγες στον Έβρο, όλα υποβαθμίζονται. Για τον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει: «υπάρχει περίοδος κυρίως λεκτικών προκλήσεων και όχι άλλων ενεργειών από την Τουρκία». Εκτίμησε μάλιστα ότι «δεν είναι περίοδος ιδιαίτερης έντασης» και ότι η Τουρκία είναι αποδυναμωμένη από τα προβλήματά της. Αυτή η υποχωρητικότητα είναι που δίνει το πράσινο φως στον Ερντογάν να πολλαπλασιάσει τις τουρκικές προκλήσεις».

«Στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας, είχαμε πολλές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα που ορθόδοξες εκκλησίες-μνημεία μετατράπηκαν σε τζαμιά στην Τουρκία. Έπρεπε να ήταν αναμενόμενη αυτή η κίνηση του Ερντογάν, που θέλει να ικανοποιήσει την εσωτερική του πελατεία. Για τους ισλαμιστές είναι πολύ δημοφιλές θέμα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Επίσης ο Ερντογάν έχει απέναντι του μια πολύ προβλέψιμη ελληνική κυβέρνηση. Ότι και να κάνει, ξέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει χλιαρά. Το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει δημόσια το θέμα της Αγίας Σοφίας κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα. Ο κ. Μητσοτάκης αντίθετα δεν έθεσε το θέμα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έλεγε ότι δεν θα τολμήσει η Τουρκία να προχωρήσει. Η μόνη που αιφνιδιάστηκε μάλλον από την απόφαση αυτή είναι η ΝΔ. Πρόκειται για την πιο ανίκανη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά», προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις εντός Ελλάδος για το θέμα, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι η «πρόταση Βορίδη για την μετατροπή του μουσείου Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη ανάγει ένα διεθνές θέμα σε ελληνοτουρκικό. Ο κ. Βορίδης δημαγωγεί στο ακροδεξιό ακροατήριο, που θέλει να πάρουμε την Πόλη. Βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ είπε ότι είναι έτοιμος να πάρει τα όπλα. Είναι πατριδοκάπηλοι. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσει διαδικασία ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Τουρκία. Δεν μας συμφέρει η μετατροπή του ζητήματος σε ελληνοτουρκικό, αντιθέτως χρειαζόμαστε διεθνείς συμμαχίες. Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει υποβάλει ερώτηση προς την Κομισιόν».

Για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων με απόφαση της ΝΔ, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι «πρόκειται για την πιο ρουσφετολογική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Ακόμη και η πρώτη κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 74-81 που είχε σχηματιστεί με τα παλιά προδικτατορικά υλικά, με την πολιτική πατρονία και τα ρουσφέτια, τέτοια πράγματα δεν είχε κάνει. Η σημερινή κυβέρνηση έχει όχι απλώς ξεπατικώσει αλλά και αναπτύξει όλες τις πρακτικές του πελατειακού κράτους της παλιάς δεξιάς. Αυτό γίνεται υπό τον μανδύα του επιτελικού κράτους και της κυβέρνησης των αρίστων. Έχουν βάλει ένα σωρό δημοσιογράφους σε θέσεις συμβούλων επικοινωνίας σε υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, με σκοπό να εξαγοράσουν τον δημοσιογραφικό κόσμο, όπως έκαναν και με τα 20 εκατ. ευρώ. Πολλές από τις αποφάσεις διορισμού μετακλητών είναι αντισυνταγματικές. Οι χιλιάδες διορισμοί ημετέρων, την περίοδο 2004-2008 αυτές οι πρακτικές, είχαν αποτέλεσμα την διόγκωση των δημοσίων ελλειμμάτων.. Το επαναλαμβάνουν τώρα με μαθηματική ακρίβεια και χωρίς καμία ντροπή».

Τέλος, για την υπόθεση της λίστας Πέτσα, ο ευρωβουλευτής τόνισε πως «η πολιτική διαφθοράς του δημοσιογραφικού κόσμου έχει δυστυχώς αποτελέσματα. Στην μοναδική χλιαρή ερώτηση που έγινε προς τον πρωθυπουργό για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν τα 20 εκατ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η ιδιωτική εταιρεία αποφάσισε και το μόνο λάθος μας ήταν ότι δεν το είπαμε αυτό εξ αρχής». Και ούτε καν ερωτήθηκε γιατί τότε το 99% του ποσού πήγε σε συμπολιτευόμενα μέσα ή γιατί ένα άγνωστο γυναικείο site που παρουσιάζει καθημερινά το γούστο της κας Μητσοτάκη πήρε 100.000 ευρώ, ενώ το tvxs ένα από τα πιο σημαντικά ενημερωτικά site πήρε μόνο 5000. Το ίδιο έγινε με την ΕΦΣΥΝ, την Αυγή και άλλα μέσα που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/914-14072020a


(Visited 23 times, 1 visits today)

Read more:
koroido
Ψιτ, κορόιδο, συνεχίζουν να σε κλέβουν. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Μόνο τις τελευταίες μέρες έβαλαν μπροστά να ιδιωτικοποιήσουν την ΕΥΔΑΠ, τις αεροματακομιδές και την καθαριότητα στους δήμους, έχουν ήδη αναγγελθεί...

Close