Κούλογλου για ελληνοτουρκικά: Μαθαίνουμε τα νέα από τον Τούρκο εκπρόσωπο

Permalink

«Δεν μπορεί στην Ελλάδα να μαθαίνουμε τα νέα από τον τουρκικό τύπο και του Τούρκο κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τις προάλλες μάθαμε για τη συνάντηση του Βερολίνου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, που η ελληνική κυβέρνηση είχε κρατήσει μυστική. Σήμερα μαθαίνουμε ότι θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική πλευρά» τόνισε ο ευρωβουλευτής. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1 και Δέλτα TV.

«Είχαμε μια πάγια εθνική πολιτική , ότι οι διαφορές μας με την Τουρκία είναι πρόβλημα Ευρώπης – Τουρκίας. Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε παρασκηνιακά, μέσω εκπροσώπων, διάλογο με την Τουρκία υπό την αιγίδα του Βερολίνου. Αυτό μετατρέπει αμέσως τις τουρκοευρωπαϊκές διαφορές σε ελληνοτουρκική διαφορά και η Γερμανία παίζει το ρόλο του διαιτητή».

«Σήμερα η κυρία Σπυράκη είπε ότι θα κινήσουν διαδικασίες κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας », σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου τις δηλώσεις της ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη που συμμετείχε επίσης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. « Αυτές έπρεπε να είναι εδώ και πολύ καιρό στο τραπέζι, αλλά δεν τέθηκαν ποτέ από την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής, που ήταν μια μοναδική ευκαιρία. Σήμερα που η Τουρκία λέει ότι αποσυρόμαστε και δεν θα κάνουμε ενέργειες στο Αιγαίο, θυμήθηκαν τις κυρώσεις; Πραγματικά κανείς από αυτούς που παρακολουθούμε από κοντά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν βγάζουμε άκρη με το τι επιδιώκει και ποια είναι η τακτική της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Ασκείται μία πολιτική από το λεγόμενο επιτελικό κράτος, το Μέγαρο Μαξίμου δηλαδή, και δεν είναι ενημερωμένοι οι υπουργοί. Προχθές έγινε κάτι απίστευτο, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αμύνας, NAVTEX για πέντε μέρες σε μία περιοχή στο Καστελόριζο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά., Αντέδρασε η Τουρκία και την πήραν πίσω τη NAVTEX με τη δικαιολογία ότι ήταν του Λιμενικού σώματος. Πέντε μέρες το Λιμενικό σώμα με πραγματικά πυρά; Τι κάνει το Λιμενικό; Ριχνει φωτοβολίδες για πέντε μέρες; Παραδέχθηκε ο Υπ. Άμυνας ότι δεν το ήξερε ούτε αυτός. Αυτές οι παλινωδίες, όταν η Τουρκία αντιδρά κι εμείς παίρνουμε πίσω αυτά που ανακοινώσαμε , αυτόματα ανοίγουν την όρεξη της Τουρκίας.

Συνέχισε θυμίζοντας πως «για την Αγία Σοφία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δηλώνει βέβαιος ότι δεν θα προχωρήσει η Τουρκία σε μετατροπή σε τζαμί. Και δύο μέρες μετατρέπεται σε τζαμί. Και μετά δύο μέρες κάνει η κυβέρνηση συνάντηση στο Βερολίνο. Ρωτάω, εάν αυτό είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχαν τα ΜΜΕ ξεσηκωθεί; Ακόμα για αυτό δεν θα μιλάγαμε; Δεν θα είχε ζητήσει η ΝΔ την παραίτηση της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών;»

«Με τέτοια αλλοπρόσαλλη πολιτική δεν αντιμετωπίζεται η τουρκική επιθετικότητα», συνόψισε ο ευρωβουλευτής. «Θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και σοβαροί στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ανοιχτοί στο διάλογο κάτω από πολύ συγκεκριμένους όρους και πιο συγκεκριμένα διάλογος για την υφαλοκρηπίδα» τόνισε ο ευρωβουλευτής

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στον ΑΝΤ1: https://youtu.be/aCM3_s5meTM

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Δέλτα TV: https://youtu.be/e0Z2sN7coro


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
367887-upogeia_reumata
Υπόγεια ρεύματα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close