Κούλογλου στον ΑΝΤ1: Ρωσική ρουλέτα στα σχολεία

Permalink

“Η κυβέρνηση επειδή δεν θέλει να δώσει χρήματα για να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς και να βρει νέες αίθουσες, παίζει ρώσικη ρουλέτα με την υγεία των γονιών και των παππούδων”, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το άνοιγμα των σχολείων.

“Σε άλλες χώρες τις ΕΕ έχουν αραιώσει τα τμήματα, έχουν βάλει μονοθέσια θρανία και έχουν βρει συμπληρωματικές αίθουσες. Στην Γερμανία κάνουν μαζικά τεστ καθημερινά σε όλα τα σχολεία για να βρουν γρήγορα τα πιθανά κρούσματα. Στην Ελλάδα τι κάνουμε; Επιμένουμε μόνο στις μάσκες από 8 ετών, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει από 11 ετών και πάνω. Φτάνουν όμως αυτά; Δεν φτάνουν”, εξήγησε ο ευρωβουλευτής και απαντώντας στην κριτική ότι “δεν υπάρχουν άλλες αίθουσες” προσέθεσε: “Με τις περικοπές που έχουν γίνει στα δημόσια συστήματα σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, πουθενά δεν υπήρχαν επιπλέον αίθουσες. Όμως βρήκαν. Πήγαν στους δήμους ή σε γειτονικά μέρη. Μοίρασαν πρωί-απόγευμα την διδασκαλία. Στην Ισπανία έδωσαν επίδομα στους γονείς που αναγκάζονται να κάτσουν στο σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους. Εδώ πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και την ατομική ευθύνη των 8χρονων παιδιών! Αυτά δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο, που δέχεται μια σειρά από αντιφατικές δηλώσεις. Ναι στις μάσκες, όχι στις μάσκες. Όχι στον συνωστισμό στα λεωφορεία, ναι στον συνωστισμό στα πλοία και τα αεροπλάνα”.

Τέλος, “δεν αρκεί να λέμε ότι η χώρα στην πρώτη φάση της πανδημίας τα πήγε καλά -που τα πήγε. Έχουμε περάσει σε δεύτερη φάση”, σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου και εξήγησε πως “τώρα κάνουμε τον σταυρό μας και περιμένουμε. Χθες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι ειδικοί δεν εισηγήθηκαν λιγότερους μαθητές στα σχολεία. Όμως η επιδημιολόγος η κα Λινού έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι τα μέτρα για τα σχολεία δεν επαρκούν. Δεν είναι ειδική η κα Λινού; Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Ο ΠΟΥ από την αρχή της πανδημίας έλεγε “τεστ, τεστ, τεστ”. Είμαστε ικανοποιημένοι που στην χώρα μας έχουν γίνει τα λιγότερα; Που δημόσια ιδρύματα κατεβάζουν ρολά γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ζήτηση; Που ενώ έχουν έλλειψη τα ιδρύματα αυτά σε τεστ, η κυβέρνηση τα δίνει χωρίς πλαφόν στα ιδιωτικά; Που ο πρωθυπουργός έλεγε χθες ότι έχουμε λίγα κρούσματα γιατί έχουμε κάνει λίγα τεστ; Αν δεν γίνουν μαζικά τεστ στα σχολεία χαθήκαμε”.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/LTz82Zrb0Ew


(Visited 26 times, 1 visits today)

Read more:
346295-coup-moscow
Από τον Γκορμπατσώφ στον Μπάιντεν: οι Γολιάθ δεν διαβάζουν ιστορία | Του Στέλιου Κούλογλου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του Tvxs.gr.  Πριν ακριβώς τριάντα...

Close