Κούλογλου για Μόρια: Οι θεωρίες συνωμοσίες εμποδίζουν την λύση του προβλήματος

Permalink

“Προαναγγελθείσα καταστροφή”, χαρακτήρισε τα γεγονότα στην Μόρια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

“Ότι έχει κάνει η κυβέρνηση για την Μόρια και το προσφυγικό ήταν μια τεράστια αλληλουχία λαθών, με αποφάσεις που λαμβάνονται και ύστερα αναιρούνται, με γκάφες, με αδιαφορία για το πραγματικό πρόβλημα και με γνώμονα πως εκλαμβάνει τις κινήσεις η εκλογική βάση της ΝΔ. Για παράδειγμα έχουν κλείσει τα κέντρα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και μιας άλλης ΜΚΟ, που θα μπορούσαν να ελέγχουν για τον κορονοϊό, για πολεοδομικές παραβάσεις!”, εξήγησε ο ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι όσοι αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας για τα αίτια της πυρκαγιάς “ας ζητήσουν να προσληφθούν ως εμπειρογνώμονες από την Πυροσβεστική. Με ψέματα και θεωρίες δεν λύνεται το πρόβλημα”.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των 13.000 προσφύγων, που πλέον βρίσκονται στο δρόμο, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι “στην Ευρώπη υπάρχει θετικό κλίμα για εμάς. Χθες έγιναν δεκάδες διαδηλώσεις σε πόλεις της Γερμανίας όπου έλεγαν ότι μπορούμε να δείξουμε αλληλεγγύη στους Έλληνες και να πάρουμε πρόσφυγες στην Γερμανία. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να ζητήσουμε περισσότερα μέτρα αλληλεγγύης. Αλλά πρέπει πρώτα να εφαρμόσουμε την αλληλεγγύη εμείς. Πρέπει να γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσφύγων που είναι στα νησιά. Δεν γίνεται να απαιτούμε τον διαμοιρασμό των προσφύγων στην ηπειρωτική Ευρώπη και εμείς να μη το εφαρμόζουμε στην ίδια μας τη χώρα. Δεν μπορούν μόνο οι νησιώτες να σηκώνουν το βάρος της ευθύνης των προσφύγων. Η Μόρια και οι ανάλογοι καταυλισμοί στα άλλα νησιά πρέπει να μείνουν ως δομές εξέτασης των αιτημάτων ασύλου. Όχι ως ανοιχτές φυλακές όσων φτάνουν στην Ελλάδα”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/fm100-10092020


(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
309056-45376646154_bc65dddc2c_k
Κούλογλου: Σκανδαλολογία και υποκλοπές βλάπτουν σοβαρά τη Δημοκρατία

“Έχουμε μπει στον αστερισμό των σκανδάλων, των κασετών και των υποκλοπών με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, γιατί υιοθέτησε χωρίς...

Close