Κούλογλου: Οι πατριδοκάπηλοι δεν έχουν τσίπα

Permalink

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει κινήσεις συνδιαλλαγής με την Τουρκία. Προχθές έγραψε ότι υπήρξε μυστική συμφωνία. Είπε ακόμη ότι περιοχές για τις οποίες κάνουμε φασαρία διεκδικούνται από την Ελλάδα και την Τουρκία. Αναφέρθηκε δηλαδή σε περιοχές που εμείς λέμε ότι είναι δικές μας και ζητούμε κυρώσεις ή μιλούμε για εξοπλισμούς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα σχετικά με αυτές, σαν Βρετανός ουδέτερος παρατηρητής που γράφει μια ανάλυση. Αν είχε πει τέτοια πράγματα ο Τσίπρας θα γινόταν πανικός. Στην Θεσσαλονίκη έγιναν διαδηλώσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας. Τώρα που υπάρχει κίνδυνος για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που είναι η τσίπα των πατριδοκάπηλων;”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Status FM της Θεσσαλονίκης.

“Η κυβέρνηση δεν πρέπει να μπει σε μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, βάζοντας μέσα τα Ίμια, τις γκρίζες ζώνες, την Συνθήκη της Λωζάννης, όπως θέλει κατά καιρούς η Τουρκία. Αν δεν υπάρξει συμφωνία σε διερευνητικές συνομιλίες να πάμε το Δικαστήριο της Χάγης και να αποφασίσει αυτό για την αιγιαλίτιδα ζώνη και για την υφαλοκρηπίδα, και κατ’ επέκταση την ΑΟΖ. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, στο όνομα του να τα βρούμε με την Τουρκία είναι έτοιμος να τα παραχωρήσει όλα”, συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής παρατηρώντας στο μέτωπο των εξοπλισμών υπάρχουν αντιφάσεις: “Αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη αμυντικής θωράκισης της χώρας τότε πρέπει να γίνουν και οικονομικές θυσίες. Όμως από την μια ακούμε εξαγγελίες για αγορά οπλικών συστημάτων, από την άλλη έχουμε κινήσεις συνδιαλλαγής με την Τουρκία. Εάν υπάρχει συνδιαλλαγή με την Τουρκία είναι πολυτέλεια αυτή την περίοδο οι εξοπλισμοί.  Αν πράγματι πάμε για Χάγη, γιατί αγοράζουμε αεροπλάνα και βαπόρια την ώρα μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης; Βλέπουμε ότι συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα επενδύουν στο κλίμα κινδύνου μέσω των ΜΜΕ για να προβούμε στους εξοπλισμούς. Οι έμποροι όπλων τρίβουν τα χέρια τους”.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία και στην πιθανότητα ο κ. Μητσοτάκης να εξαγγείλει μείωση φόρων, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως “τα προηγούμενα χρόνια επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις πολλοί φόροι. Εάν εξαγγελθεί ελάφρυνση φόρων από τον κ. Μητσοτάκη θα είναι κάτι θετικό. Πριν από δυο μήνες ο κ. Μητσοτάκης γύρισε από τις Βρυξέλλες πολύ χαρούμενος λέγοντας ότι έφερε πίσω 72 δισ. ευρώ. Μάλιστα σήμερα αυτό το ποσό επαναλαμβάνεται σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναφέρεται στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τόσα τα χρήματα (το ποσό αυτό είναι πάνω από το 1/3 του ΑΕΠ), αλλά αφού επιμένει ότι τα έχει αυτά η κυβέρνηση τότε καλό είναι να αρχίσει να δίνει χρήματα στην οικονομία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που διαφορετικά θα κλείσουν και η ανεργία θα εκτιναχθεί. Αυτό με την σειρά του ενισχύει την ύφεση γιατί οι άνεργοι δεν έχουν να ξοδέψουν χρήματα. Είναι ένας φαύλος κύκλος”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/status-fm-12092020


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
361972-phtokhopoiese_1
Φτωχοποίηση

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close